Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

De perfecte achteruitrijcamera

Als je speciale manoeuvres uitvoert, bijvoorbeeld parkeren, achteruitrijden en keren, dan moet je goed opletten omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Echter, ongelukken hoeven helemaal niet te gebeuren. Hoe voorkom je ongelukken? Door een achteruitrijcamera te installeren bevorder je de veiligheid in ieder voertuig. Zo hoef je niet de hele tijd omgedraaid te zitten en te kijken of je niet ergens tegenaan rijdt, je kunt met een achteruitrijcamera gewoon op het scherm kijken. Echter, niet elke achteruitcamera is geschikt voor elk voertuig. In dit artikel ga ik de meest geschikte achteruitcamera’s voor bestelwagens en grote auto’s bespreken.

 

De eerste wagen waar we het over gaan hebben, is de Mercedes-Benz Vito. Dit is een redelijk grote bedrijfswagen met vier deuren. Doordat de wagen groot is, is het parkeren en achteruitrijden een grote uitdaging. Om jou hier bij te helpen kan je de VZ-51 installeren. Deze achteruitrijcamera wordt in het derde remlicht geplaatst, zodat je alles goed kan zien. De camera is haarscherp en heeft een kijkhoek van 17 graden. Daarnaast is een voordeel van deze camera dat hij waterdicht is. Maar let wel op: deze camera is alleen geschikt voor de Vito met laadklep.

 

Ook voor de Ford Transit, een middelgrote bestelwagen van vijf meter lang met een laadruimte van 6m3 tot 8m3,  is de VZ-51 een perfecte achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera Ford Transit Custom  wordt geplaatst boven de linker openslaande deur, waardoor er een super duidelijk beeld ontstaat van achter de bestelwagen. De positie van de camera is hoog, waardoor je een goed zicht hebt en een kijkhoek van 170 graden.

 

Tot slot is er nog een achteruitrijcamera Caddy, dit is een bestelbus van Volkswagen. De perfecte camera hiervoor heeft een kijkhoek van 170 graden en wordt hoog op de auto geplaatst. Het fijne aan deze camera is, dat er nu een aanbieding loopt bij de Achteruitrijcamerawinkel.  Deze cameraset krijg je van €350,- voor €189.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Dyno-ChiptuningFiles – Uw specialist in hoge kwaliteit chiptuning files

De ultieme bandengids: alles over zomer-, all season en winterbanden

Hoeveel rijlessen heb je nodig en wanneer ben je er klaar voor?