Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

De vele voordelen van een traagschuim matras op je nachtrust en je hele leven!

Wat zijn de voordelen van een traagschuim matras voor je nachtrust en je gezondheid?

Vroeger was de vuistregel dat hoe steviger de matras, hoe beter. Met de komst van traagschuimmatrassen en memory foam matrassen op de markt lijkt dat niet echt het geval te zijn.

 

Ga direct naar Slaapwijsheid als u al weet naar welk traagschuim matras u op zoek bent!

 

Wat is traagschuim?

Traagschuim, oorspronkelijk een innovatie van de National Aeronautics and Space Administration (NASA) uit 1966, is een materiaal dat bedoeld was voor gebruik in vliegtuigstoelen om de intensiteit en de druk van de zwaartekracht bij het opstijgen en landen te verminderen.

Toen de eigenschappen en voordelen ervan werden ontdekt, drong het snel door tot de medische sector omdat het een comfortabel en gevoelig materiaal vormt voor patiënten op de intensive care of in hun rolstoel.

Het vermogen van traagschuim om zich aan te passen aan de contouren van het lichaam was zo revolutionair dat het een innovatie was in elke industrie waar het zijn intrede deed. In de jaren 1990 werd het materiaal verkocht aan een overheidsbedrijf dat later het spel zou veranderen in de matrassen- en slaapafdeling. De productie ervan in de beginfase was echter vrij duur. Door de commercialisering ervan zijn er in de loop der jaren nieuwe manieren gekomen om het goedkoper te maken.

 

Waarom zou je kiezen voor een traagschuim matras?

1. Traagschuim verlicht pijn
Wanneer u in uw bed slaapt, werken er krachten op uw lichaam in, zoals de neerwaartse aantrekkingskracht van de zwaartekracht en de opwaartse druk die van uw matras uitgaat. Een gewoon matras met binnenvering creëert pijnlijke drukpunten waar uw lichaam en uw matras met elkaar in contact komen, meestal in de heupen, schouders en hielen. Een traagschuim matras past zich aan uw lichaam aan en vermindert de opwaartse druk van uw lichaam met wel 50%.

Omdat de druk in uw lichaam bij het slapen op een matras met binnenvering geconcentreerd is op specifieke gebieden, missen andere kritieke gebieden van het lichaam ondersteuning, wat kan leiden tot lichaamspijn, pijn in de onderrug, en zelfs spierspanning. Een traagschuim matras daarentegen ondersteunt het lichaam gelijkmatig en helpt de ruggengraat in lijn te brengen. De slaper profiteert hiervan op de lange termijn omdat het ook helpt bij het voorkomen van problemen met de wervelkolom. De drukpuntontlasting zorgt er dus niet alleen voor dat u beter slaapt, maar heeft ook voordelen voor uw gezondheid in het dagelijks leven.

2. Traagschuim isoleert en absorbeert beweging
Wanneer u met een partner of een huisdier slaapt, is een rustige slaap moeilijker te bereiken met alle verschillende mogelijke slaapstoornissen. Voor lichte slapers kan een traagschuim matras uw oplossing zijn! Omdat dit type matras de beweging in één zone isoleert, kan je partner in en uit het bed stappen zonder dat jij er iets van voelt.

 

3. Traagschuim matrassen zijn hypoallergeen
Huisstofmijt en andere allergenen zoals schimmel en huidschilfers van huisdieren gedijen goed in traditionele binnenveringmatrassen vanwege de grote open ruimtes die in deze bedden aanwezig zijn.

Een binnenveringmatras dat u al een paar jaar heeft, kan 100.000 tot 10 miljoen huisstofmijten bevatten.
Niet alleen biedt het de perfecte omgeving, maar het geeft ze ook toegang tot een stabiele voedselbron. Het is bekend dat huisstofmijten zich tegoed doen aan dode huidcellen en omdat we zoveel tijd in ons bed doorbrengen, laten we een grote hoeveelheid dode huidcellen achter op onze slaapoppervlakken.

Door de hoge dichtheid van het traagschuim zijn er geen grote open ruimtes waar de huisstofmijt zich kan ophouden. De huisstofmijten kiezen er dan voor om zich dicht bij het oppervlak te vestigen, zodat ze meer ruimte hebben. Om stofmijten effectief uit uw bed te verdrijven, kunt u uw matras regelmatig stofzuigen en afdekken met hypoallergene matrashoezen om hun groei en verspreiding te voorkomen.

 

4. Traagschuim bedden zijn duurzaam en gaan lang mee
De gemiddelde traagschuim matras kan tot acht jaar meegaan met traagschuim van hogere kwaliteit dat tot vijftien jaar meegaat. Onderhoud is niet zo’n probleem omdat het maar weinig nodig heeft om lang mee te gaan. Natuurlijk kan het matras af en toe wat keren en stofzuigen gebruiken, maar dat is dan ook alles.

In vergelijking daarmee gaan binnenveringmatrassen tot vijf à zes jaar mee, maar zijn ze gevoelig voor doorzakken. Omdat dit type matras geen huisstofmijt verdrijft, is een maandelijkse rotatie optimaal. Luchtbedden en waterbedden daarentegen hebben een gemiddelde levensduur van zeven tot tien jaar, maar om die duur te halen moeten onderdelen voortdurend worden vervangen en bijgewerkt.

 

Moet ik een traagschuim matras kopen?

Het traagschuim matras is een geschenk dat blijft geven! Van de vele voordelen voor de gezondheid tot het probleemloze onderhoud, de traagschuim matras of memory foam matress is zeker elke cent waard.

Op Slaapwijsheid.nl vindt u vele reviews en beoordelingen van het traagschuim matras of memory foam matress waar u naar op zoek bent!

 

https://slaapwijsheid.nl/beste-matras/beste-traagschuim-matras/