Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

De voor- en nadelen van deelauto’s

Recentelijk kwam in het nieuws dat de deelauto’s nog niet aan echte populariteit gewonnen hebben. Opvallend, aangezien er juist heel veel van de deelauto’s verwacht werd. Waar deze uitblijvende populariteit aan te wijten valt, is vooralsnog niet duidelijk. Feit is wel dat de deelauto’s de nodige voor- en nadelen met zich mee brengen.

Voordelen van een deelauto

Jouw auto verkopen is om meerdere interessant. Zo ontvang je nog een mooi bedrag voor jouw auto, terwijl je ook niks meer van doen hebt met de autokosten. Nee, het enige waar je nog geld aan moet besteden, is aan het huren van de deelauto. Die kosten vallen echter in het niets vergeleken met de autokosten. Daarnaast geniet je met een deelauto ook van de gewenste flexibiliteit. Op de momenten dat jij een auto nodig hebt, kun je deze auto makkelijk huren. Heb je echter langere tijd géén auto nodig? Dan is dat ook geen probleem. Je bepaalt immers volledig zelf wanneer en hoe je de deelauto gebruikt. Ook het gemak is hierbij opvallend. Via jouw smartphone kun je een deelauto huren, waarna je met een speciale app ook toegang tot de auto kunt krijgen. De betaling en dergelijke verloopt ook geheel automatisch via jouw smartphone. Gemak dient de mens!

Nadelen van een deelauto

Is het dan allemaal hosanna bij een deelauto? Nee, dat is niet het geval. Je bent namelijk altijd afhankelijk van het aanbod bij jou in de buurt. Zijn er bij jou in de buurt plots geen deelauto’s meer te vinden? Dan kun je ook geen deelauto meer huren; je zit in dat geval echt met de gebakken peren.

Daarnaast is het ook een feit dat niet alle deelauto’s er even netjes uit zien. Dit zie je overigens niet alleen bij deelauto’s, maar ook bij huurauto’s. Daar wordt toch minder zuinig mee omgesprongen dan met een eigen auto.

Wil je van een deelauto gebruik gaan maken?

Spreken de voordelen van een deelauto jou wel aan? Dan is het wellicht interessant om jouw huidige auto direct te verkopen. Dat doe je via Ikwilvanmijnautoaf.nl, van wie je een prima bod gaat ontvangen. Vervolgens heb je alle mogelijkheden om op de gewenste momenten de gewenste deelauto te huren.

Gerelateerde artikelen

Dashcams voor bedrijven – De voordelen

Tweedehands auto kopen

Regiotaxi in Hengelo voor senioren