Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

De voor- en nadelen van leasen op een rijtje

Heb je eerder al eens een auto gekocht maar geeft deze meer zorgen dan plezier? Is er vaak iets mis met de auto en worden de onderhoudskosten je teveel? Of zou je graag een auto willen maar heb je geen geduld om hiervoor te sparen? Dan biedt een lease auto een mooie uitkomst. Als je een auto least hoeft je niet in één keer een grote investering te doen en weet je precies wat je maandelijks kwijt bent aan de auto. Bij koopauto’s heb je dit inzicht niet en kan je regelmatig voor onverwachte kosten komen te staan. 

Pluspunten van het leasen van een auto

Voor ondernemers is het fijn dat zakelijk leasen een mogelijkheid biedt tot hoge mobiliteit en beperking van risico’s. Zo ben je altijd op tijd bij de klant en worden producten op tijd afgeleverd. Bij pech op de weg wordt er namelijk wegenhulp of vervangend vervoer voor je geregeld. Je variabele kosten blijven beperkt tot brandstof en eventuele boetes of parkeerkosten. Zie je dit ook wel zitten als consument? Dan is private lease mogelijk, waarbij je tevens van deze voordelen kunt genieten en zorgeloos kunt rijden tegen een vast maandbedrag.

Houd rekening met de keerzijden

Er zijn echter ook enkele nadelen bij leasen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je van te voren het aantal kilometers doorgeven dat je denkt af te leggen, en als je dit overschrijdt moet je bijbetalen. Daarnaast is het belangrijk een stabiele financiële situatie te hebben, want je moet het bedrag wel elke maand klaar hebben liggen. Je moet je ook houden aan de afspraken in het leasecontract, wat je flexibiliteit zou kunnen beperken. Er zijn echter wel maatschappijen die flexibele contracten aanbieden, dus vergelijk verschillende aanbieders goed om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

http://www.leaseautocentrale.nl/