Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Elektrische voertuigen zijn populair

Een paar jaar geleden was het nog bijzonder als je een elektrische auto voorbij zag komen, maar tegenwoordig kijken we hier niet meer van op. Elektrische voertuigen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Niet alleen de auto, maar ook zeker de elektrische fiets. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die gebruik maken van een elektrische scooter of E-step.

Beter voor het milieu

Waarschijnlijk één van de grootste redenen waarom elektrische voertuigen populair zijn, is omdat ze beter zijn voor het milieu. Een voertuig dat rijdt op brandstof stoot uitlaatgassen uit, en een elektrisch voertuig heeft dit uiteraard niet. Je moet hem natuurlijk wel opladen en dat kost je geld, maar is niet perse slecht voor het milieu. Zeker niet als je dit doet met groene stroom.

De kosten zijn lager

Toegegeven, de aanschaf van een elektrisch voertuig is zeker niet goedkoop, maar de maandelijkse kosten zijn wel veel lager. Dit is voor veel mensen dan ook de reden om een elektrisch voertuig aan te schaffen. Bij de elektrische auto is het zelfs zo dat dit wordt gesubsidieerd vanuit de overheid.

Daarnaast kiezen veel mensen er ook voor om een voertuig te leasen, zakelijk of particulier. Lease je het voertuig zakelijk, dan mag je deze in principe alleen voor je werk gebruiken. Gebruik je hem daarnaast ook nog privé, dan betaal je hier bijtelling voor.

Elektrische voertuigen zijn populair voor de toekomst

Kijken we naar de toekomst, dan is de verwachting dat over een aantal jaar iedereen elektrisch rijdt. De technologische ontwikkelingen hierbij gaan ontzettend snel en dus is het voor veel mensen aantrekkelijk ook elektrisch te gaan rijden. De auto is stil, het interieur is veelal erg luxe en je hebt minder kosten. Bovendien zien de voertuigen er vanaf de buitenkant vaak ook nog erg mooi uit, wat ook zeker een pluspunt is.

Het opladen van je voertuig

Toen de elektrische voertuigen net een beetje bekend werden in Nederland waren er nog maar weinig laadpalen te vinden. Je moest dus echt van tevoren bekijken waar je de auto op zou kunnen laden, anders kon je niet meer verder. Tegenwoordig staan deze palen praktisch op elke hoek, en kun je het voertuig in principe overal opladen. Uiteraard is het ook zo dat de meeste mensen een laadpaal thuis hebben, zodat ze altijd met een volle auto wegrijden.

Parkeerplaatsen hebben vaak aparte vakken voor elektrische voertuigen, maar ook bij bedrijven zijn er steeds vaker palen te vinden. Er komen steeds meer elektrische auto’s bij, en dus wordt de vraag naar laadpalen alsmaar groter.

Gerelateerde artikelen

3 Tips van Vallei Campers voor een geweldige eerste ervaring

Laat uw auto keuren, onderhouden of repareren bij autogarage Harderwijk

Wat is dat? Een zeer echte auto chip pijn in de kont