Dutch Labs
Image default
Vakantie

Glamping: ook voor mindervaliden

Kamperen is het ware leven. Wakker worden door het gefluit van de vogels, met je blote voeten in het gras terwijl de wind zachtjes de bomen beroerd. Lekker de hele dag buiten zijn. En ’s avonds bij de barbecue of een vuurtje ouderwets aandacht voor elkaar.

Voor mindervaliden is kamperen echter niet zo makkelijk. Gelukkig is er voor hen een goed alternatief: glamping.

Glamping is ontstaan toen een paar kampeerders wat meer luxe wilden. Ze waren geïnspireerd door de oude ontdekkingsreizigers die verbleven in een volledig ingerichte safaritent. Met bed, meubilair en alle mogelijke luxe. Het moderne glamping is zelfs nog verder gegaan. Soms verblijf je in een safaritent, maar er zijn ook lodges, pipowagens en zelfs boomhutten waarin je kunt verblijven. De essentie blijft echter hetzelfde: glamping is luxe kamperen.

Omdat iedereen van het ontspannen campingleven moet kunnen genieten hebben een aantal glampings besloten om hun accommodaties ook toegankelijk te maken voor minder validen, zowel in Nederland als in Duitsland.

Op Glampings.nl hebben we deze fijne accommodaties voor je bij elkaar gebracht. Deze lodges en tenten zijn rolstoelvriendelijk en verschillende aangepaste voorzieningen (zoals een toiletbeugel of zwenkkraan). Ook de rest van het terrein waar je verblijft is rolstoelvriendelijk, bijvoorbeeld dankzij de verhardde paden.

Dankzij deze initiatieven lokt het avontuur en wordt glamping ook voor mindervaliden een stuk toegankelijker.  Zoals onze favoriet: de 5-sterren glamping in Grainau (Duitsland), aan de voet van de Zugspitze, waar je slaapt in een echt wijnvat.

Bekijk deze glamping voor mindervaliden en de rest van het aanbod, direct op www.glampings.nl