Dutch Labs
Image default
Toerisme

Groepsaccommodatie? Meppel en Staphorst in Drenthe!

Wanneer je bezig bent met het organiseren van een weekendje weg, is de accommodatie en overnachtingsplaats waar je zult gaan verblijven één van de meest belangrijke aspecten om over na te denken. Wanneer je met een groep op pad gaat, wilt je ervoor zorgen dat iedereen enerzijds een heerlijk eigen plekje heeft en anderzijds wil je er natuurlijk voor zorgen dat er ook een leuke gezamenlijke plek is waar iedereen met z’n allen gezellig bij elkaar kan komen. Een groepsaccommodatie is zo’n geval vaak een uitkomst. Groepsaccommodaties zijn er namelijk vooral op gericht om een gezellig gezamenlijk verblijf te kunnen garanderen, terwijl er ook genoeg ruimte is om iedereen een slaapplek te kunnen bieden zonder dat personen op een matrasje bij iemand anders op de slaapkamer plaats moeten nemen. 

Groepsaccommodaties zijn er in alle soorten en maten. Na de keuze voor een groepsaccommodatie als overnachtingsplaats, zullen er dus nog meer keuzes gemaakt moeten worden. De keuze voor de plek of regio waar je zult verblijven, is daarbij waarschijnlijk de belangrijkste. Deze keuze is voor iedereen en iedere groep anders en hangt vooral af van de aard en de interesses van de groep en de personen in diezelfde groep. In het geval van een voetbalteam zal er waarschijnlijk gekozen worden voor een groepsaccommodatie in een regio waar het mogelijk is om een training of wedstrijd te organiseren op een (openbaar) voetbalveld en zal er waarschijnlijk ook de keuze worden gemaakt om in de buurt van een (grote) stad met veel cafés en andere uitgaansmogelijkheden te verblijven. Daarentegen zal een wandelvereniging juist ver weg van een grote stad willen verblijven en zal de keuze vallen op een groepsaccommodatie die dichtbij of zelfs middenin een natuurgebied gelegen is.

Wat opvalt, is het feit dat groepsaccommodaties in Drenthe door vele verschillende soorten groepen wordt bezocht. Waarschijnlijk is de oorzaak hiervan gelegen in het feit dat Drenthe veel ruimte biedt en erg afwisselend is. Om op het vorige voorbeeld terug te komen, kan bijvoorbeeld gesteld worden dat voetbalteams graag naar Drenthe komen, omdat er door de vele ruimte in Drenthe genoeg plekken zijn waar een voetbalwedstrijd gespeeld kan worden. Ook trainingen in de natuur, zoals bijvoorbeeld een bosloop – kunnen eenvoudig georganiseerd worden. Tegelijkertijd zullen ook wandelverenigingen Drenthe graag bezoeken. De ongerepte natuurgebieden, de dichte bossen en de diverse Nationale Parken zijn voor hen een lust voor het oog, terwijl de wandelinfrastructuur ook nog eens erg goed opgezet is. 

Drenthe heeft voor elke groep die in deze provincie een verblijf in een groepsaccommodatie wil organiseren iets specifieks te bieden, maar is ook nog eens zeer afwisselend. Voetbalteams die graag een wedstrijdje voetballen en in de avond graag een kroeg in een stad bezoeken, kunnen dit bijvoorbeeld ook één of twee middagen afwisselen met een bezoek aan een natuurgebied of aan bijvoorbeeld Giethoorn, terwijl een wandelvereniging al hele dagen heerijk in de natuur heeft vertoefd, ook eens een dagje de gezellige binnenstad van Meppel zou kunnen bezoeken. Drenthe biedt hierdoor voor ieder wat wils aan, maar biedt ook méér!

Groepsaccommodatie Giethoorn en Meppel

Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor je groep? Denk dan dus eens aan Drenthe! Wil je ervoor zorgen dat je voetbalteam naast leuke wedstrijden, trainingen en avondjes uit ook eens een andere leuke en unieke activiteit doet? Boek dan een groepsaccommodatie Giethoorn. En wil je met je wandelclub de prachtige natuur van Drenthe ontdekken, maar ook wel eens gezellig een middagje het tegenovergestelde doen en een leuke en gezellige plaats bezoeken? boek dan een groepsaccommodatie Meppel en ontdek de gezellige binnen! 

Drenthe heeft namelijk niet alleen de speficieke kenmerken en kwaliteiten die jouw groep zoekt, maar heeft ook altijd iets nieuws en uniek te ontdekken. Je groepsuitje wordt hierdoor niet een standaard weekendje weg, maar blijft er één om nooit te vergeten!

 

http://www.groepsaccommodatiedeuitstap.nl/