Dutch Labs
Image default
Toerisme

Welke steden in Europa moet je eens gezien hebben

 

Reizen is een van de meest populaire activiteiten voor mensen van alle leeftijden, maar het is vooral iets dat jongeren aanspreekt. Als je een Europeaan bent of veel reist naar Europa, dan zijn er tal van steden die je gezien moet hebben. Hier vind je een lijst met vijf Europese steden die iedereen tussen 18 en 25 jaar oud moet bezoeken.

 

Krakau, Polen

 

Krakau bezienswaardigheden is de tweede grootste stad in Polen en is al eeuwenlang een populaire bestemming. De stad ligt aan de Vistula-rivier en biedt veel middeleeuwse architectuur en geschiedenis. Wat Krakau zo uniek maakt, is dat het één van de weinige Europese steden is die ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog kwam. Hierdoor vind je hier veel historische monumenten en kerken. Ook kun je hier genieten van de culturele scène met theaters, musea en galeries. Krakau biedt ook veel nachtlife opties zoals bars, pubs en clubs waar je tot laat in de avond kunt feesten.

 

Rome, Italië

 

Rome staat bekend als ‘de Eeuwige Stad’, wat niets anders impliceert dan dat Rome eeuwenoude geschiedenis bevat waarvan sommige delen nog intact zijn gebleven tot op de dag van vandaag. Rome trekt jaarlijks miljoenen toeristen aan om te genieten van prachtige architectuur zoals het Colosseum of het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Verder kunnen gastronomieliefhebbers hun hart ophalenn bij tal van restaurants en cafés waar ze diverse Italiaanse gerechten kunnnen proeven zoals pizza’s of pasta’s. Rome heeft ook veel winkels waar je souvenirs kunt kopen om thuis te laten zien aan familie en vriendengroepje!

 

 Amsterdam , Nederland

 

 Als er één stad is die absoluut vermeld moet wordn als must-see stad in Europa, dan is dat Amsterdam! De hoofdstad van Nederland ligt aan verscheidene kanalenn wat leidt tot talloze boottochten door de grachtengordels waarbij toeristne schitterende 17de -eeuwse paleizen, kerken en musea langs zien drijven . Ook vind je hier talrijke winkels, cafés en restaurants waar je lokaal gebrouwen speciaalbiertjes kan proeven . Amsterdam bruist ook ’s avonds met livemuziek evenementenn, theatershows , comedyclubs enzovoort . Vergeet niet om tussendoor eens door het coffeeshop circuit te wandelenn !

 

 Barcelona , Spanje 

 

 Barcelona behoort bij velenn tot hun favoriete Europese bestemmingen . De Catalaanse hoofdstad is één groot openluchtmuseum vol met historische pleinen , boulevards , parkenn , fonteinenn enzovoort . Je kan er genietenn van wereldberoemde architectonische pareltjes zoals La Sagrada Familia of Park Güell (ontworpen door Antoni Gaudí) . Barcelona beschikte ook over spannende strandpromenoires zoals Barceloneta Beach , evenals winkelstraten vol designermerken . Aangezien Barcelona erg geliefd is bij jongvolwassenne moetje er rekening meehoudenn dat hotels vaak al snel boeknn zijn !