Dutch Labs
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een compressie bh

Het belang van een compressie bh

Wanneer je net bent geopereerd aan je borsten, dan zullen je borsten ontzettend gevoelig zijn. Vooral wanneer het een cosmetische ingreep betreft, dan zul je merken dat het de eerste paar dagen vaak prima gaat, maar naarmate de tijd vordert, de zwelling begint op te treden. Dit komt, doordat je vaak de eerste paar dagen wordt verbonden met een strak verband. Dit zorgt ervoor dat de eerste zwellingen en eventuele kans op bloedingen worden tegengegaan. Toch komt er een moment, dat het tijd is om het verband af te doen. Niet alleen om het geheel beter te kunnen laten helen, maar ook om te kijken naar het resultaat. Vaak zal dit overdag nog niet direct een probleem geven, maar wanneer je naar bed gaat of overdag actief bent, wordt dit een ander verhaal. Het dragen van een compressie bh is dan wel zo verstandig! Waarom, dat vertellen we je hier.

Ondersteuning

De voornaamste reden waarom het belangrijk is om gedurende de eerste periode na de ingreep een compressie bh te dragen, is om je borsten te ondersteunen. Doordat er toch het nodig is gebeurt, zullen je borsten opgezwollen zijn en is er kans op bloedingen. Daarnaast zullen ze ook ontzettend gevoelig zijn en zit je er dus niet op te wachten dat iemand je aanraakt of je zelf een onverwachte beweging maakt. In principe is het te vergelijken met het dragen van een sport bh high support tijdens een rondje hardlopen. Net als een sport bh, zorgt ook een compressie bh ervoor dat je borsten niet kunnen bewegen. Toch is een compressie bh in tegenstelling tot bijvoorbeeld een panache sport bh een stuk stugger. Het is daarom ook niet aan te raden om deze bh’s te dragen wanneer je gaat sporten. 

Zwelling en bloedingen

De eerste wegen zijn je borsten ontzettend gevoelig, het is dan belangrijk dat je ze beschermt tegen eventuele invloeden van buitenaf, maar ook ongecontroleerde acties van jezelf bijvoorbeeld tijdens je slaap. Doordat er vooral in het begin nog veel vocht in je borsten zit, is de kans op zwellingen en bloedingen in de eerste weken het grootst. Door het dragen van een compressie bh, voorkom je dat de zwelling verder doorzet en zullen er geen bloedingen optreden. Na verloop van tijd, wanneer je merkt dat de zwelling afneemt, is mogelijk een stapje terug te doen. Je kunt dan je compressie bh vervangen door bijvoorbeeld een sport bh met vulling. Deze biedt voldoende ondersteuning, maar zorgt er ook voor dat je borsten toch het nodige gewicht zelf moeten dragen. Door te kiezen voor een variant met vulling bescherm jij je borsten tegen eventuele ongewenst contact met bijvoorbeeld een deur of ander object in huis.