Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Het verkopen van uw Opel Vivaro

Als u een auto in Nederland wilt verkopen, zult u blij zijn te weten dat er verschillende opties voor u beschikbaar zijn. Uw auto gaat niet uw leven lang mee. Het zal ofwel verslijten, of het past niet langer bij de levensstijl. Gelukkig zijn er enkele vrij eenvoudige manieren om een auto te verkopen.

Opel Vivaro verkopen aan een dealer

Een Opel Vivaro verkopen kan snel en eenvoudig. Helaas zult u deze nooit voor de hoofdprijs kunnen verkopen. Een autodealer moet er immers ook nog op verdienen. Ook is het mogelijk om een nieuwe aan te schaffen door uw oude auto, in dit geval de Opel Vivaro, in te ruilen voor een mooie prijs.

Opel Vivaro verkopen op een koopsite

De beste en financieel meest gezonde manieren om een auto te verkopen, is via een vergunning voor het kopen van auto’s. Er zijn veel services beschikbaar, waaronder Wijkopenautos.nl of ikwilvanmijnautoaf.nl, waarmee u uw auto-informatie kunt invoeren, vervolgens kunt zien hoeveel de auto nog waard is, om deze vervolgens tegen de waarde te kunnen verkopen. Deze sites variëren in services; sommigen vereisen mogelijk dat de auto al is geïnspecteerd, en anderen niet. Sommigen kunnen een verkoop garanderen; maar sommigen misschien niet. Met Wijkopenautos.nl kunnen verkopers bijvoorbeeld een afspraak maken voor gratis RDW-gekeurde taxatie.

Opel Vivaro verkopen aan een particulier

Uw auto verkopen aan een particulier is een goede manier om een auto te verkopen. Er zijn ook tal van manieren om dat te doen. U kunt verkopen aan vrienden of familie, een bord ’te koop’ in de auto hangen of een website als Marktplaats of Speurders gebruiken. Bij deze websites bent u de enige die verantwoordelijk is voor het adverteren en verkoopklaar maken van uw auto. Door ervoor te goed is schoongemaakt, de handleidingen bijgevoegd en is geïnspecteerd, vergroot u de kans dat deze wordt gezien tussen de duizenden auto’s die online te koop zijn. Hoogwaardige foto’s van het exterieur, interieur en zelfs onder de motorkap vergroten zorgen voor een grotere kans dat uw auto verkocht zal worden. Het is niet noodzakelijk, maar het laten keuren van uw auto – volgens de vereiste jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring, of periodieke technische keuring) – vertrouwen wekken bij de kopers. Sommige kopers zullen zelfs auto’s negeren die nog door een APK moeten gaan; dit komt omdat het een teken kan zijn van dure noodzakelijke reparaties. Dit kan echter betekenen dat u moet investeren in reparatiewerkzaamheden.