Dutch Labs
Image default
Mode en Kleding

Het verven van een leren jas

Veel mensen zijn erg gehecht aan hun leren jas. Ze dragen het zoveel als ze kunnen en ze zijn daar blij mee. Als gevolg hiervan gaat de leren jas wel achteruit. Naarmate je de leren jas vaker draagt, begint het leer te slijten. Na een paar jaar intensief gebruik is het niet vreemd om slijtage te gaan zien bij de kraag en de armsgaten. Een nieuwe jas kopen is duur en het doet pijn om afscheid te nemen van je leren jas. Om dit te omzeilen is er een hele simpele oplossing beschikbaar: de leren jas verven. Door de leren jas te verven, is het mogelijk om alle schade op de jas te verbergen en nog meerdere jaren plezier te hebben van je jas. Een leren jas verven vereist wat planning en wat materiaal van vooraf, maar daarna kan je dan ook weer een paar jaartjes verder met je jas.

 

Begin eerst met het leer te ontdoen van vuil en vet met een preparer en deglazer. Doe dit op een doekje en wrijf grondig over het leer. Als al het vuil dan is verwijderd en het leer droog is, kan er geverfd worden. 

 

Bij het uitkiezen van de kleur angelus verf, dient er rekening gehouden te worden met de oorspronkelijke kleur van het leer. Een lichtere kleur gaat wat minder makkelijk op een donkere kleur en het gebeurt vaak dat de donkere kleur na niet al te veel tijd gaat doorschijnen door de nieuwe verflaag. Dit is uiteraard geen probleem als je ervoor kiest om de jas te verven in de oorspronkelijke kleur.

 

Voor het aanbrengen van de verf op je leren jas is het aan te raden om een sponsje te gebruiken in plaats van een doek. Bij de plekken waar het moeilijker is om te komen met een spons, zoals rond eventuele knopen en naden, is het makkelijker om een penseel te gebruiken. Let erop dat je bij het verven gelijke en niet al te dikke lagen verf aanbrengt. Als de eerste laag droog is kan je de volgende laag gaan verven. Let erop dat je niet meer dan vier lagen aanbrengt.

 

https://www.leerverfshop.nl/