Dutch Labs
Image default
Alarmsysteem

Hoe beveilig je een bedrijfspand tegen inbrekers?

Aan het einde van een drukke dag is het tijd om het bedrijfspand af te sluiten. Je hebt het pand schoon achtergelaten en niet alle lampen heb je uitgezet, want ergens heb je gelezen dat het verstandig is om het pand in de nacht te verlichten. De deuren sluit je achter je en je draait de sleutel om in het slot. Daarna nog de twee steeksloten dichtdraaien en klaar. Met een gerust hart ga je naar huis en hoopt het pand de volgende dag weer te treffen zoals je het achtergelaten hebt.

In de bovenstaande situatie staan een aantal punten, waardoor dit bedrijfspand zeer goed beveiligd is. Om te beginnen met het verlichten van het bedrijfspand, waarmee je de inbreker letterlijk in the spotlights zet. De ongewone handelingen zullen sneller opvallen op de camerabeelden, die je onder kan brengen bij de Meldkamer. De Meldkamer houdt op die manier jouw pand constant op afstand in de gaten, waardoor je gealarmeerd zal worden als er sprake is van een inbraak. Ook zal het inbraakalarm afgaan, als de inbreker toch weet binnen te dringen. Het tweede punt waardoor dit pand inbraken weet te voorkomen, is het geavanceerde sluitwerk. Hang- en sluitwerk zorgen er namelijk voor dat inbrekers afgeschrikt worden en minder snel zullen proberen om in te breken. Als alles achter slot en grendel zit, kan de inbreker bovendien niet in één keer binnen komen.

Hoewel het bedrijfspand dus al goed beveiligd is, kan de eigenaar nog een aantal maatregelen treffen om nóg beter beveiligd te zijn. Denk maar eens aan Bedrijfsbeveiliging op basis van detectoren, die bewegingen, hitte en gas op zullen merken. Wanneer er dan een inbreker binnendringt, zal het inbraakalarm direct afgaan en rukken de hulpdiensten uit. Benieuwd naar de mogelijkheden in verdere bedrijfsbeveiliging? Neem dan contact op met Groenewegen Delft en laat je informeren door onze experts!

https://www.groenewegendelft.nl/