Dutch Labs
Image default
Alarmsysteem

Nagelkniptang als lockpick gebruiken

We hebben niet altijd een hoogwaardige lockpick set bij de hand om een slot mee te openen. Op vakantie is soms het enige middel een nagelkniptang. Dit kan voldoende zijn om het slot mee te ontgrendelen. Met zes stappen leg ik uit hoe u uw slot kunt openen.
 
1 Gebruik een nagelkniptang met een gebogen punt om je slot te lockpicken. Zoek een nagelkniptang die een klein nagelvijltje heeft. De meeste van deze gereedschappen hebben een gebogen punt aan de bovenkant van de vijl. Als u klaar bent om het slot te lockpicken, schuift u de vijl uit de nagelknipper.
 
U kunt de nagelvijl met de klok mee of tegen de klok in schuiven.
 
2 Steek de vijl in de bodem van het sleutelgat. Houd het gereedschap tegen de onderkant van het sleutelgat zodat de gebogen punt naar beneden wijst en duw het gereedschap zo ver mogelijk in het sleutelgat. Het gereedschap moet gemakkelijk in het gat glijden en het grootste deel van de vijl moet naar binnen gaan. Omdat de nagelvijl een licht gebogen punt heeft, werkt het geweldig om in het slot van de archiefkast te komen.
 
3 Draai de vijl heen en weer om te bepalen hoe je het slot kunt ontgrendelen. Verplaats de vijl met de klok mee en dan tegen de klok in, zodat u de juiste manier kunt vinden om de kast te ontgrendelen. Wanneer u de juiste positie vindt, schuift de nagelvijl gemakkelijk die kant op. U voelt dat het vijlinstrument op zijn plaats schuift. Dit kan een beetje experimenteren vergen. Met een beetje oefening kunt u het onder de knie krijgen. Voor veel archiefkasten kunt u de nagelvijl met de klok mee draaien, zoals u met uw sleutel zou doen.
 
4 Schud de nagelvijl voorzichtig op en neer om het vergrendelingsmechanisme los te laten. De nagelvijl past bijna perfect in het sleutelgat. Met een beetje druk kunt u de archiefkast eenvoudig ontgrendelen. Verplaats de vijl 3-5 keer licht op en neer. Hierdoor worden de pennen van de sloten verplaatst, zodat u de kast gemakkelijk kunt openen. De meeste huishoudelijke sloten hebben ongeveer 5 pennen, en uw sleutel beweegt deze pennen moeiteloos wanneer u ze in het slot steekt. U moet deze pennen verplaatsen om de kast te ontgrendelen.
 
5 Verplaats de nagelvijl in de juiste richting om het sleutelgat te ontgrendelen. Nadat u met de vijl hebt gewiebeld om de pennen te bewegen, draait u uw pols zachtjes in de richting die je eerder hebt bepaald. Door deze beweging beweegt het vergrendelingsmechanisme zich in de “ontgrendelde” positie. U kunt het vergrendelingsmechanisme horen bezwijken terwijl u dit doet.
 
6 Verwijder uw nagelvijl en open de kast. Nadat u het sleutelgat in de ontgrendelde positie heeft gezet, haalt u de nagelvijl uit het slot. U kunt de vijl terug vouwen in de binnenkant van de nagelkniptang. Trek vervolgens eenvoudigweg aan de hendel of deur om de kast te openen. Om de archiefkast te vergrendelen, verplaatst u de nagelvijl in de tegenovergestelde richting.

https://ramonbovenlander.nl/beveiliging/lockpicking-uitleg/

Gerelateerde artikelen

Hoe beveilig je een bedrijfspand tegen inbrekers?

Visualiseer tijdens lockpicking de binnenkant van het slot.