Breaking News

Visualiseer tijdens lockpicking de binnenkant van het slot.

Wanneer je in het bezit bent van een degelijk lockpicksetje en een goed slot dan kun je beginnen met lockpicking. Op het internet zijn veel verschillende video’s te vinden waarin precies wordt uitgelegd wat er belangrijk is om goed te kunnen lockpicken. Het is belangrijk om je eerst eigen te maken met de basiskennis maar daarna is het vooral oefenen oefenen en nog eens oefenen.

Bij lockpicking moet je veel oefenen

Je moet namelijk je vingers laten wennen aan de feedback die de pinnetjes pinnen in het slot geven. Het is erg belangrijk dat je de kleinste bewegingen leert herkennen. Daarom kan het in het begin soms ook makkelijk zijn om een doorzichtig oefen slot aan te schaffen. Dit is eigenlijk gewoon een normaal slot behalve dat het niet van metaal is gemaakt maar van een doorzichtig plastic. Dit is erg handig want op deze manier kun je precies zien wat er gebeurt binnen in het slot tijdens het lockpicken. Dit versnelt het leerproces doordat je een beter beeld krijgt van wat je teweegbrengt en wat je probeert te bereiken. Door veel te oefenen met veel verschillende soorten sloten zul je steeds beter worden in het leren herkennen van de feedback die een slot geeft. Aangezien elk slot van binnen uniek is, is het altijd weer een uitdaging om de juiste combinatie te vinden. Maar met oefening zul je steeds beter worden. De pinnen geven namelijk een andere feedback wanneer ze al naar de juiste positie zijn gebracht. Ze hebben dan iets minder speling als voorheen en vaak voel je dan ook verschil in hoe ver de kern mee draait. 

Visualiseer tijdens lockpicking de binnenkant van het slot

Op deze manier kun je er dus achter komen wat de juiste positie is. Wanneer alle pinnen naar de juiste positie zijn gebracht dan kan het slot open. Geniet even van je overwinning en probeer het nogmaals! Grote kans dat het nu iets sneller gaat omdat je nu weet hoe het ongeveer hoort te voelen en je meer een gevoel hebt voor de combinatie van het slot. Door keer op keer te oefenen zal het steeds sneller en gemakkelijk gaan, totdat je weer een nieuw slot erbij pakt en je weer opnieuw begint.

 

Door steeds meer te oefenen en veel verschillende sloten te bemeesteren zul je er steeds beter in worden en kan je een steeds grotere reeks van verschillende sloten openen. Echter geeft het nooit zekerheid of je een slot altijd zult open krijgen. Er zijn altijd verassingen. Soms zijn de makkelijkste sloten onmogelijk te openen door de unieke combinatie binnen in het slot. Wees dus altijd geduldig en blijf nieuwsgierig!

https://lockpicks.nl/product/southord-slimline-22-stuks/