Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Hoeveel rijlessen heb je nodig en wanneer ben je er klaar voor?

Wanneer weet je nou of je er klaar bent om het examen in te gaan? Via dit artikel kun je alvast even een inschatting. Elke leerling is anders, de ene heeft het rijden sneller onder de knie dan de ander. Het is lastig om een schatting te geven hoeveel rijlessen je nodig zal hebben zonder een proefles. 

– Goed
Als de instructeur jou de oefening heeft uitgelegd, kun je de handeling al na de eerste keer goed uitvoeren. (10-15 rijlessen)

– Minder Goed (gemiddelde leerling)
De instructeur heeft de oefening voorgedaan, jij kunt deze oefening al na twee keer goed uitvoeren. (20-25 rijlessen)

– Trage leerling
De rij-instructeur heeft de oefening meerdere malen voorgedaan, het duurt even voordat je het onder de knie hebt. (30-35 rijlessen)

Autorijden is niet hetzelfde als een rijles.
Het rijlessen is niet zomaar autorijden! Onderschat het dan ook niet, de rij-instructeur steekt zijn kostbare tijd en probeert jou zoek goed mogelijk het rijden te leren, luister altijd goed naar de instructeur en zie het niet als een toertje maken. De instructeurs hebben een professionele opleiding gevolgd bij het CBR.

Leerlingen rijden vaak met een eigen rijstijl.
Volgens deze rijschool in Rotterdam komt het dagelijks voor, leerlingen hebben een eigen rijstijl dit gebeurt meestal bij leerlingen die al eerder auto hebben gereden. Het is belangrijk dat je beiden handen aan het stuur vasthoudt en goed gebruik maakt van je binnen en buitenspiegels, volg daarom ook altijd de instructies van je rij-instructeur.

http://www.rijschoolslaagaltijd.nl