Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Invordering rijbewijs vanwege alcohol of snelheid

Is het rijbewijs ingevorderd vanwege alcoholgebruik in het verkeer of een te hoge snelheid? Wanneer het rijbewijs is ingevorderd wegens alcoholgebruik of een (veel) te hoge snelheid kan dat enorme consequenties hebben. Zeker als je wat betreft je beroep afhankelijk bent van het rijbewijs. De meeste mensen hebben hun rijbewijs dagelijks nodig om naar werk te komen, maar sommigen hebben zelfs een beroep als bestuurder van een voertuig. Dan ben je goed de sigaar, en kun je jezelf wel voor je kop slaan.

Dat is gelukkig niet nodig. Iedereen maakt weleens een vergissing! Gelukkig is er De Verkeersstrafrecht Advocaat die je graag bijstaat om je rijbewijs snel terug te krijgen. De Verkeersstrafrecht Advocaat is gespecialiseerd in het terugkrijgen van rijbewijzen. Door de jarenlange ervaring heb jij snel je rijbewijs terug!

Je kunt De Verkeersstrafrecht Advocaat inschakelen bij:

  1. Invordering rijbewijs vanwege alcohol
  2. Invordering rijbewijs vanwege te hoge snelheid
  3. Invordering rijbewijs door het CBR

Invordering rijbewijs bij te hoge snelheid

Bij een overschrijding van de snelheidslimiet zal het rijbewijs ingevorderd worden nadat een bestuurder van een:

Brommer (na correctie) meer dan 30 KM/u te hard heeft gereden.
Ander voertuig (na correctie) meer dan 50KM/u te hard heeft gereden.

Invordering alcohol

Rijbewijs ingevorderd alcohol zal geschieden nadat de politie heeft gezonstateerd dat de:

gevorderd bestuurder meer dan 570 ug/l heeft geblazen.
beginnend bestuurder meer dan 350 ug/l heeft geblazen.

Invordering CBR

Een rijbewijs kan worden ingevorderd door het CBR. Hier zijn vaak gevaarlijke situaties aan vooraf gegaan. Denk hierbij aan spookrijden, of het veroorzaken van gevaarlijke verkeerssituaties door onoplettendheid of onkunde of grove nalatigheid. Het rijbewijs is een vergunning. Wanneer iemand heeft aangetoond dat hij of zij niet kan omgaan met deze vergunning, heeft het CBR de bevoegdheid om een maatregel op te leggen en het rijbewijs direct in te vorderen. Is het rijbewijs ingevorderd vanwege een CBR besluit? Dan heb je een goede en ervaren CBR advocaat nodig die je kan bijstaan bij het terug krijgen van het rijbewijs.

Klaagschrift

De Verkeersstrafrecht Advocaat helpt om snel je rijbewijs terug te krijgen door middel van een klaagschrift procedure. Dit zogenaamde klaagschrift rijbewijs moet aan bepaalde/ stricte voorwaarden voldoen. Wanneer de klaagschrift procedure correct wordt uitgevoerd zal dit leiden tot een snellere afwikkeling van het hele traject om het rijbewijs weer terug te krijgen. Gebeurt dit niet correct, dan zal het langer duren voordat het roze pasje terug is in het bezit van de bestuurder. Een goede verkeersstrafrecht advocaat kan dan zeker uitkomst bieden om dit procedé in goede banen te leiden en correct af te handelen.