Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Is private lease duurder dan koop?

Als je de leaseprijs van een auto vergelijkt met de aanschafwaarde gedeeld door het aantal maanden dat het leasecontract loopt, lijk je met lease duurder uit te zijn. Maar is de aanschaf van een auto wel echt goedkoop? Een auto leasen kan voordeliger zijn dan kopen, als je alle kosten in kaart brengt. Immers, met de aankoop ben je er nog niet. Houd ook rekening met de afschrijving en rente over de nieuwwaarde van je auto. Juist onderhoud en reparatie van de auto kunnen veel geld kosten. Met een leaseauto ben je van die kosten af, je betaalt alleen je maandelijkse termijnen. 

Goedkoop auto leasen en contractvoorwaarden

Om goedkoop uit te zijn, is het wel zaak om goed op te letten wat er precies in je contract staat. Naheffing ten gevolge van het overschrijden van je vastgelegde kilometrage kan je behoorlijk wat geld kosten. Mag je per jaar tienduizend of twintigduizend kilometer rijden? Let ook goed op of je kilometrage per kwartaal of per jaar vastgesteld wordt. Als je op vakantie gaat met de auto, kan het goed zijn dat je in het betreffende kwartaal teveel kilometers rijdt, terwijl je over het hele jaar toch onder je toegestane afstand blijft. Maar ook andere voorwaarden bepalen of je uiteindelijk echt goedkoop uit bent.

Verzekeringen, reparatie en afkoopsom

Niet alle leasemaatschappijen betalen alle verzekeringen, met name rechtsbijstand- en inzittendenverzekeringen. Let ook goed op welke reparatie- en onderhoudskosten gedekt worden, en of je aanspraak kunt maken op pechhulp en vervangend vervoer. En geldt dat ook als je in het buitenland gaat rijden, bijvoorbeeld op vakantie? Tot slot betaal je vaak een hoge afkoopsom wanneer je het contract niet tot het einde laat doorlopen. Houd je je aan de voorwaarden van je contract, dan kan lease echter een voordelig alternatief zijn voor de aanschaf van een auto.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/