Dutch Labs
Image default
Mode en Kleding

Jassen met bontkraag voor iedereen!

Zoals je in de titel leest ga ik het hier vandaag hebben over jassen met bontkraag. Op dit moment zijn deze jassen namelijk één van de meest populaire jassen voor de winter.

Waarom? Dat ga je hier allemaal lezen!

Om te beginnen zit het er harstikke stoer uit. Dit is natuurlijk één van de belangrijkste eigenschappen van een jas, hij moet er gewoon goed uitzien.

Sinds een paar jaar zijn de jassen met bontkraag elke winter opnieuw een hit. Vaak word er gebruik gemaakt van een bontkraag van echt bont maar om de jassen wat betaalbaarder te maken voor iedereen is er ook een groot aanbod jassen met imitatiebont.

Vanwege de populariteit zijn zowel de herenjassen met bontkraag als damesjassen met bontkraag en zelfs de kinderjassen overal te verkrijgen.

Wat je ook vaak ziet is dat een bepaald merk dezelfde jas en kleur voor dames, heren en kinderen maakt zodat je (als je dat leuk vind natuurlijk) met de hele familie in een outfit kunt lopen die matcht.

Maar deze jassen zien er niet alleen maar leuk uit

Wanneer het koud is wil je meestal meer dan alleen een stoere uitstraling. Ik kan me zo voorstellen dat je het ook graag warm, of in ieder geval niet koud, wilt hebben!

Als dat inderdaad zo is dan is een jas met bontkraag een goede keus. Wel is het belangrijk dat je toch ook let op de kwaliteit van jouw nieuwe jas want alleen van een bonte kraag krijg je het natuurlijk niet warm.

Wanneer je wilt weten waar je bij een winterjas op moet letten kan je dit artikel over tips tegen de kou lezen. Hier staat een uitgebreid kopje in over de kenmerken van een goede winterjas evenals wat andere tips oom het lekker warm te krijgen in de winter.

Maar goed, nu weer terug naar de bontkraag.

Het is een bewezen feit dat bont een uitstekend materiaal is met isolerende eigenschappen. Niet alleen bij dieren heeft het deze eigenschappen maar ook nadat het is werkt in een bontkraag.

Wat veel mensen niet beseffen in dat er vaak onnodige warme ontsnapt via het hoofd en de nek. Dit kan, ondanks een dikke jas, er toch voor zorgen dat je het koud krijgen en jezelf blijft afvragen hoe dat nou toch komt.

Door de vele kleine haren in het bont filter je als het ware de koude lucht weg voor het je nek bereikt. Natuurlijk werkt dit hetzelfde voor je hele hoofd als je de bontkraag met capuchon over je hoofd trekt!

Een andere eigenschap van bont die vaak niet word verteld is dat de haartje ook warme opwekken. Dit komt door een simpele natuurwet dit zegt dat door frictie warmte ontstaat.

Omdat alle haren kris kras door elkaar lopen en elkaar allemaal aanraken ontstaat er wrijving tussen de haren. Dit zorgt er dus voor dat de koude lucht niet alleen word gefilterd maar ook nog een word gemengd met de warme lucht die hierdoor ontstaat.

Als je het budget ervoor hebt kan het nog warmer worden als je een jas kiest die ook aan de binnenkant is bekleed met bont.

Ben jij al toe aan een winterjas met bontkraag?

Ik heb me best gedaan om je met dit artikel zoveel mogelijk te informeren over de voordelen van een jas met bontkraag.

Natuurlijk kan je, wanneer je ernaar opzoek gaat, nog veel meer informatie vinden onze deze soort jassen maar in grote lijnen heb ik hier alle informatie die er te vinden is samengevoegd en samengevat.

Mocht je toch meer willen weten kan je vanaf dit punt jouw research naar een specifieke eigenschap gericht in gang zetten.

Ik wil je veel plezier wensen met jouw zoektocht naar een nieuwe jas en wens je veel warmte toe met, hopelijk, een hele stoere uitstraling door de o-zo populaire bontkraag!

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Diverse producten, zoals een gebreide muts, laten bedrukken

Donkerblauwe wollen herensokken zijn een echte must voor in de winter

Alleen nog de juiste kleur kleding? Een workshop kleuranalyse helpt.