Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Keukentrappen

 

Handige keukentrappen die je helpen bij het dagelijkse huishouden. Ze zijn er in veel vormen en maten waardoor een je waarschijnlijk hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste keukentrap. In dit blog leggen we de verschillen uit tussen de trappen die je kunt kopen.

 

Aluminium of hout

Het grootste verschil is die van het materiaal. Er zijn trappen van aluminium en van hout. De aluminium trappen zijn vaak wat lichter dan de houten variant. De houten voelen daar en tegen wat steviger en robuuster aan. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat houten keukentrappen vaak worden gebruikt in een woonkamer om leuke accessoires op te plaatsen. Naast de stevigheid zijn de verbindingen ook verschillend. Aluminium trappen worden aan elkaar gezet met popnagels waarbij de houten trappen worden verbonden met deuvels, lijm, schroeven, bouten en moeren. Dat betekent dat een houten keukentrap bij kleine gebreken nog gerepareerd kan worden.

 

Soorten keukentrappen

Zowel de aluminium keukentrappen als houten keukentrappen zijn verkrijgbaar in drie soorten:

–          Enkele keukentrap

–          Dubbele keukentrap

–          Plateau keukentrap

De enkele keukentrap wordt het meeste gebruikt in huis. Dit zijn trappen waarbij de treden aan 1 kant worden geplaatst. Dat betekent dat je hem van 1 kan op kunt klimmen. Deze zet je dus makkelijk met je gezicht naar je klus toe. Zo heb je twee handen vrij om te werken. Bij de dubbele trap heb je deze treden aan allebei de kanten. Daardoor kun je ze van beide kanten opklimmen. Deze trap zet je met naast je klus met je gezicht naar links of rechts. Hierdoor kun je op een groter oppervlakte werken. Je kunt hem immers van twee kanten oplopen. Deze trappen worden vaak gebruikt voor schilderklussen. Als laatste heb je de plateau trap. Aan deze trap zitten doorlopende steilen. Dit zijn de zijkanten van de trap. Doordat deze steilen doorlopen kun je ook op de bovenste trede gaan staan. Hoewel je op de hoogste trede staat sta je stevig en veilig. Deze trappen worden het meest buiten gebruikt.

 

Je keukentrappen koop je bij Van Eldik Ladders

Ook voor deze keukentrappen moet je bij Van Eldik Ladders zijn. Zowel de aluminium als houten variant staat vaak gewoon op voorraad in het magazijn. Twijfel je over welke keukentrap het meest geschikt is voor jou? Kom dan even kijken in de werkplaats. Naast dat je de trap dan kunt zien geven onze medewerkers je advies over welke trap het beste past bij jou.