Dutch Labs
Image default
Vakantie

Koffers voor de wintersport

Er zijn verschillende soorten koffers. Voor elk doel is er wel een. Er zijn zachte koffers, harde koffers, trolleys (met wieltjes), handbagagekoffers, kinderkoffers e.d. Naast deze diverse soorten koffers, hebben ze ook verschillende maten. Van minimalistisch klein tot enorme exemplaren. Ze bestaan uit allerlei materialen. Van leer, plastic, polycarbonaat of stof. Ook bestaan er aluminium koffers. Logisch dat koffers ook uiteenlopende prijsklassen hebben. Vooral het materiaal en de kwaliteit van de koffer bepaalt hoe duur een koffer is. Ook is het slot een bepalende factor. Dit laatste is een van de belangrijkste dingen waar u op moet letten bij het aanschaffen van een koffer.

Met een koffer op reis

Gaat u op wintersport dan moet u met enkele zaken rekening houden. Ten eerste betekent wintersport veel bagage. Niet alleen uw skiuitrusting moet mee op reis, maar ook warme kleding. Veel volume dus. Een kleine handbagage koffer is dus niet geschikt. Maar minimaal het normale (of midden) formaat of de grote versie van een koffer. Een kofferset bestaat meestal uit 3 koffers en een beautycase. Als wij hier spreken over de midden of het grote formaat koffer, dan moet u uitgaan van de formaten die een kofferset biedt.

Lichtgewicht en waterproof

Veel bagage betekent veel gewicht. Een lichtgewicht koffer is dus een goede keuze, zodat u ook niet het gewicht van de koffer hoeft te verplaatsen. Een ander aspect wat wij willen noemen is dat een koffer die u gebruikt voor de wintersport het liefst waterdicht moet zijn. Grote kans dat uw koffer in aanraking komt met sneeuw. Zodra deze smelt kan het water in uw koffer terecht komen. Niets is vervelender dan natte kleding uit uw leuke reiskoffer te halen. En dan hebben we het al helemaal niet over andere zaken die in uw koffer zitten die niet bestand zijn tegen vocht of water. Zoals uw camera of elektronische apparatuur.

http://www.reiskoffer.info