Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Hints bij het kopen van een kinderwagen

Kinderwagen

Het kopen van een nieuwe kinderwagen is niet veel anders dan het kopen van een nieuwe auto. Je zult jezelf een aantal dezelfde vragen willen stellen: Hoe goed is de vering? Wat voor soort terrein kan de kinderwagen aan? Hoe gaat hij om met bochten? En wat voor opbergruimte heeft hij?

Met alle beschikbare – en vaak dure – modellen kan het kopen van een kinderwagen lijken alsof je een beslissing neemt die net zo zwaar weegt als een bezoek aan de dealer.

Soorten kinderwagens

Als je een kinderwagen koopt, moet je rekening houden met de verschillende soorten kinderwagens op de markt, zoals:

1. Grote kinderwagens: U kunt uw kleine bundel er vanaf de eerste dag in vervoeren en ze hebben voldoende opbergruimte voor alle babyspullen. Kies daarom voor een kinderwagen 3 in 1 om zo al uw spullen te kunnen brengen.

2. Reis-systemen: Sommige grote kinderwagens zijn ook reis-systemen, wat betekent dat ze kunnen worden bevestigd aan een baby-autozitje (vaak inbegrepen als onderdeel van een set) om de baby gemakkelijk van de auto naar de kinderwagen te brengen. Dit is ook een budgetvriendelijke manier om zowel een kinderwagen als een autostoeltje te kopen.

3. Paraplu-wandelwagens: Veel ouders geven de voorkeur aan lichtgewicht paraplu-wandelwagens voor op reis of snelle boodschappen in de stad. Zoals de naam al zegt, zijn ze op te vouwen als een paraplu, waardoor ze draagbaar en compact zijn. Het nadeel? Parapluwandelwagens zijn meestal niet zo stevig als grote kinderwagens en bieden niet veel bergruimte.

4. Ombouwbare wandelwagens: Sommige grote kinderwagens zijn converteerbaar, wat betekent dat ze geschikt zijn voor een, twee of zelfs drie kinderen met behulp van extra zitconfiguraties.

5. Omkeerbare kinderwagens: Omkeerbare kinderwagens worden ook wel modulaire kinderwagens genoemd en bieden de mogelijkheid om je baby naar je toe te laten kijken (ideaal voor kleinere baby’s) of naar buiten (zodat grotere baby’s en peuters de wereld om zich heen kunnen zien).

6. Jogging-wandelwagens: Als je met je baby wilt kunnen rennen, heb je een joggingwagen nodig vanwege de grotere stabiliteit en schokdemping. Let wel: deze opties zijn niet geschikt voor pasgeborenen – meestal kan een baby pas vanaf ongeveer zes maanden veilig in een joggingwagen zitten.

7. Dubbele wandelwagens: Heb je een tweeling, of een peuter en een kleuter? Een duo kinderwagen is een goede keuze voor uw gezin. Met deze kinderwagens kun je comfortabel meerdere kinderen vervoeren met twee (of soms meer) zitjes, naast elkaar of voor elkaar. Sommige van deze kinderwagens hebben ook “ride on”-plankjes waarop oudere kinderen kunnen staan terwijl u duwt.

Kies de juiste kinderwagen 

Wat de beste kinderwagen voor uw baby is, hangt af van de behoeften van uw gezin. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

1. Levensstijl: Woon je in de stad en vertrouw je op je wandelwagen om je, nou ja, overal te brengen? Of heb je gewoon iets nodig om in de kofferbak van je auto te bewaren voor het geval je met je baby naar een winkel moet of een speciaal uitje gepland hebt? De realiteit van je dagelijkse leven heeft een directe invloed op wat voor soort kinderwagen je nodig hebt – en of je je misschien wilt uitgeven aan iets duurs.

2. Grootte van het gezin: Denk aan je huidige – en toekomstige – gezinsgrootte. Als je maar één kind hebt of van plan bent om de kinderen meerdere jaren uit elkaar te plaatsen, is een enkele wandelwagen misschien prima. Maar als je een meerling hebt of broers en zussen op korte afstand van elkaar wilt hebben, kun je beter een ombouwbare of tweeling kinderwagen overwegen.

3. Gebruiksgemak: Bedenk ook hoe belangrijk manoeuvreerbaarheid en gebruiksgemak voor je zijn. Als je altijd met miljoenen dingen moet jongleren, zoek dan een kinderwagen die je met één hand kunt opvouwen. Als je lang bent – of een partner hebt die veel kleiner is dan jij – zoek dan een verstelbare duwbeugel. Wasbare stoffen zijn ook altijd een pluspunt.

4. Kosten: Soms draait het allemaal om de kosten. Kinderwagens kunnen ontzettend duur zijn. Als je last hebt van een enorme prijsdruk, weet dan dat je ook hele goede kinderwagens kunt krijgen voor een meer budgetvriendelijke prijs. Houd er wel rekening mee dat een investering vooraf in een kwaliteitswandelwagen je op de lange termijn geld kan besparen – vooral als je van plan bent meerdere kinderen te krijgen.

5. Ruimte: Bedenk hoeveel ruimte je hebt, voor hoeveel kinderen je ruimte nodig hebt en of je wilt dat je kinderwagen met je meegaat op reis.

kinderwagen