Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Onbezorgd rondrijden in een bedrijfsauto die je hebt geleased

bedrijfswagen leasen en bedrijfsauto leasen 

Een bedrijfsauto wordt nu voor iedereen bereikbaar. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de kosten van de aanschaf, want die hoef je niet meer te maken als je ervoor kiest om je bedrijfswagen te leasen in plaats van te kopen. Door voor leasen te kiezen kun je de kosten die de bedrijfsauto met zich meebrengt spreiden over de duur van het leasecontract. Je betaalt in de leaseprijs ook voor de afschrijving, dus in feite betaal je de kostprijs van de auto gedurende de leaseperiode. Het bedrag dat jij gedurende de leaseperiode betaalt is het bedrag dat de auto minder waard is als hij na afloop van deze periode op de tweedehands markt wordt verkocht. Althans, dat zou de bedoeling moeten zijn. Als die berekening niet klopt dan heeft de leasemaatschappij zich in de vingers gesneden.

Een leasecontract ontbinden is niet verstandig

Een bedrijfswagen leasen betekent dat je een langdurige financiële verplichting aangaat. Je moet vooraf wel goed uitrekenen of je dit bedrag ook inderdaad kunt opbrengen. Een leasecontract tussentijds opzeggen is namelijk financieel gezien zeer onaantrekkelijk. De leasemaatschappij heeft het bedrag dat je moet betalen immers berekend op basis van de volledige looptijd van het contract. Als je een contract hebt voor vier jaar en je wilt daar na twee jaar van af dan zal je in de meeste gevallen een flinke boete moeten betalen. Het is daarom verstandig om alle voors en tegens goed af te wegen voordat je een leasecontract ondertekent.

Het contract volledig uitdienen is de beste optie

Ook als er een reden zou zijn waarom je de bedrijfswagen niet meer nodig hebt is het beter om het leasecontract volledig uit te dienen. Als je dit niet doet is de kans aanwezig dat je toch de volledige leaseprijs moet betalen of in ieder geval een groot gedeelte daarvan. Dan kun je de auto net zo goed blijven gebruiken tot de periode van de lease is afgelopen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/