Breaking News

Onderrugpijn behandelen bij de Chiropractor

Onderrugpijn

Een van de meest voorkomende rugklachten is toch wel onderrugpijn. Rugpijn is een verzamelnaam voor allerlei soorten probleme in de rug die pijn kunnen veroorzaken. Maar hoe wordt rugpijn vaak veroorzaakt? De meeste klachten ontstaan door een verkeerde (zit) houding, overgewicht, te weinig bewegen, een nare val, en zelfs stress en of spanning. Ook is het niet ongebruikelijk dat vrouwen tijdens hun zwangerschap rugklachten ontwikkelen aan de onderrug en bekken. Dit heeft alles te maken met de toename van gewicht en verandering aan de hormoonspiegel en lichaamshouding.

Gevolgen van onderrugpijn

De gevolgen van onderrugpijn kunnen significant zijn. Het is daarom belangrijk om op tijd een specialist in te schakelen, voordat de werevelschijven verkeer en teveel worden belast. Rugpijn kan een dermate storing opleveren in de bewegingsvrijheid van het lichaam, waardoor wervels verkeerd worden belast. Omligende zaken, zoals weefsel, spier en zenuwen, kunnen hierdoor beknelt raken. De meest voorkomende pijnsoorten zijn zeurende of stekende pijn signalen in de onderrug, met uitstralende pijn naar de benen toe. Heeft u hier last van , dan is het tijd om een chiropractor in te schakelen.

Hoe behandelt een chiropractor onderrugpijn?

Voor een chiropractor vormt de houding van het lichaam de basis. Hoe gezonder wervels en het skelet in balans is, hoe beter vloeistoffen (en afvalstoffen), zenuwen en zenuwen door het lichaam kunnen verplaatsen met zo min mogelijk weerstand. Tijdens een 1e bezoek volgt daarom altijd een intake gesprek, waarbij met enkele tests wordt onderzocht hoe uw lichaam er momenteel voorstaat. Dit bestaat uit het controleren van gewrichten, mobiliteit, balans en pijnpunten, daarnaast wordt er een lichaams scan gemaakt om te zien op welke punten in het lichaam er momenteel (over)gecompenseerd wordt. Op basis hiervan volgt een behandelplan, waarbij iedere behandeling wordt gecontroleerd op knelpunten die van invloed kunnen zijn op uw rugpijn. Tot slot wordt altijd advies gegeven in houding, rust patroon en voeding zodat u zo snel mogelijk kunt herstellen van uw blessure.

Chiropractie Centrum Enschede en Alphen a/d Rijn

Bent u woonachtig in de buurt van Enschede of Alphen a/d Rijn, dan kunt u terecht bij Chiropractie Centrum, geleid door erkend chiropractor Dr. Dragland. U kunt zowel telefonsch als via de website een afspraak inplannen voor u zelf of voor uw kind. Meer weten over onze praktijk en de chiropractor? Bekijk onze seminar op youtube via deze link of neem contact per mail of telefoon.

Bekijk de seminar:

 

https://www.chiroprac-tor.nl/onderrugpijn/