Dutch Labs
Image default
Vakantie

Op vakantie naar Umbrië aan het Lago Trasimeno

Op vakantie naar Italië? Overweeg dan eens om naar Umbrië te gaan. Deze regio wordt ook wel het Groene hart van Italië genoemd en is een prachtige streek met glooiende heuvels en middeleeuwse dorpjes en steden. In tegenstelling tot Toscane is Umbrië een minder toeristische plek en daarom juist de moeite waard om te bezoeken. Ook als je op zoek bent naar een camping.

Kamperen aan het meer van Trasimeno

Het Lago Trasimeno is het vierde meer van Italië en ligt in Umbrië. Rondom het meer liggen verschillende campings waaronder Camping Badiaccia. Dit is een echte familiecamping met heel veel faciliteiten. Veel van deze faciliteiten zijn gewoon gratis. Denk hierbij aan gratis gebruik van sanitaire voorzieningen, ligbedden, parasols, zwembad en nog veel meer. De camping ligt direct aan de oever van het meer en beschikt over een mooi aangelegd zandstrand.

Mooie plaatsen in Umbrië

Veel dorpjes en steden in Umbrië herken je aan hun middeleeuws karakter. Veel van deze plaatsen hebben smalle steegjes, veel kleine winkeltjes, terrasjes en heerlijke restaurants. De hoofdstad van Umbrië is Perugia. Andere bekende plekken zijn bijvoorbeeld Assisi, Cortona, Spello en Castiglione del Lago. 

Laatstgenoemd dorp ligt direct aan het Lago Trasimeno en is gemakkelijk te bereiken vanaf de campings rondom het meer. 

Perfecte uitvalsbasis voor uitstapjes in de regio

Kamperen op een Camping in Umbrië is ideaal omdat je vanaf hier gemakkelijk en snel de auto pakt naar mooie omliggende plekken. Je rijdt door het prachtige landschap en rijdt van het ene mooie plaatsje door naar de andere. Ook kan je vanaf Camping Badiaccia mooie fietsroutes volgen. Er ligt een mooie fietsroute langs het meer en deze begint in principe direct al bij de ingang vanaf de camping. Maar ook voor de fanatieke wielrenners is Umbrië een geweldig gebied om te fietsen.

De Umbrische keuken

Umbrië staat natuurlijk bekend om haar wijnen en olijfolie. Overal waar je langs rijdt zie je wel mooie olijfgaarden liggen. Maar ook staat de regio bekend om de truffel. Deze wordt in heel veel verschillende gerechten verwerkt. Ook kom je in veel dorpjes de delicatessenwinkels tegen waar je bijvoorbeeld heerlijke salami’s en kazen kunt kopen.

Kamperen in Umbrië? Juist met de kinderen!

Op vakantie gaan naar Umbrië? Neem juist de kinderen mee want er is genoeg te doen. De campings rondom het Trasimenomeer hebben veel faciliteiten en bijvoorbeeld Camping Badiaccia heeft een professioneel animatieteam. Met vermaak voor jong en oud!

https://www.campingbadiaccia.nl/