Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Scooter kopen

Wil je een scooter kopen? Dan ga je eerst vergelijken, prijzen opzoeken en het merk en model van jouw voorkeur kiezen. Waar moet je beginnen en waar moet je rekening mee houden bij een scooter kopen? Lees snel verder voor een aantal praktische tips die je niet mag missen!

 

Maximaal 25 km/u

Een snorfiets of snorscooter is een brommer waar je maximaal 25 km/u mee mag rijden. Je moet op het fietspad rijden, als er geen fietspad is rijd je op de openbare weg binnen de bebouwde kom. Je mag niet rijden op wegen waar de maximumsnelheid hoger ligt dan 50 km/u. Een helm dragen is niet verplicht, je hebt wel een bromfietscertificaat nodig.

 

Maximaal 45 km/u

Een bromfiets of bromscooter is een brommer waar je maximaal 45 km/u mee mag rijden. Je moet op de openbare weg rijden binnen de bebouwde kom. Daarbuiten, of bij bepaalde kruisingen wordt je tijdelijk omgeleid naar het fietspad. Je mag niet rijden op wegen waar de maximumsnelheid hoger ligt dan 50 km/u. Een helm dragen is wel verplicht, je hebt ook een bromfietscertificaat nodig.

 

Een scooter kopen is een flinke investering. De prijzen van een goedkope scooter starten onder de duizend euro maar kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Als het besteedbaar budget van groot belang is let dan op deze zaken voor je een scooter gaat kopen:

 

  1. Bij budget scooters en retro scooters zijn de onderdelen bijna gelijk, de assemblage en de service achteraf kan wel verschillen. Als je netjes voor een budget scooter zorgt heb je vaak veel waar voor je geld. Onderhoudskosten liggen over het algemeen wat hoger dan bij merkscooters.

 

  1. Bij merkscooters krijg je de laatste technologie, het mooiste design en de hoogste kwaliteit en service. Je moet er wel een stuk meer voor betalen. Hoewel de aanschafprijs hoger ligt zijn de onderhoudskosten vaak lager. Als je veel rijdt is een wat duurdere scooter kopen een goed idee.

 

  1. Elektrische scooters winnen snel aan populariteit. Ze rijden stil, zuinig en milieuvriendelijk. Prik ze thuis in het stopcontact en je hoeft nooit meer naar een tankstation te zoeken. De actieradius ligt wel lager en de aanschafprijs ligt een stuk hoger.

 

Nu kun je goed geïnformeerd een scooter kopen waar jij jarenlang met plezier op zult rijden!