Dutch Labs
Image default
Auto’s en Motoren

Sneeuwkettingen en de functie ervan

Een sneeuwketting dient niet alleen om je autoband te passen, maar je moet ook kijken naar de ruimte tussen je band en de wielkast van je eigen auto. Een bepaalde ketting kan misschien goed om je autoband heen passen, maar toch je wielkast of spatbord raken en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Versleten banden bijvoorbeeld, kunnen mogelijk de pasvorm van de auto kettingen beïnvloeden. Goed passende sneeuwkettingen zorgen voor extra veiligheid en grip én zullen je auto niet beschadigen.

Bandenafmetingen

Denk je eraan om sneeuwkettingen aan te schaffen? Zorg er dan eerst voor dat je de maat van je autoband weet. Controleer dus de afmeting van je winterbanden. Deze informatie heb je echt nodig om zo de maat van je sneeuwkettingen te bepalen. Elk paar kettingen past namelijk alleen bij een beperkt aantal bandenmaten. Koop je sneeuwbanden? Check dan of de afmeting van je autobanden in de omschrijving op internet staat of op de verpakking van de sneeuwkettingen. Je wilt natuurlijk geen sneeuwketting 18 inch aanschaffen als deze totaal niet passen bij jouw veel kleinere winterbanden!

Hoeveel sneeuwkettingen?

Sneeuwkettingen dienen op de aandrijfwielen te worden gemonteerd en zijn per paar te koop. Heb je bijvoorbeeld een auto met tweewielaandrijving, dan is een enkel paar kettingen voldoende. Over het algemeen is één paar prima, maar sommige voertuigen hebben twee paar sneeuwkettingen nodig. Sneeuwkettingen zijn overigens niet in alle landen een verplichting, maar over het algemeen is het aan te bevelen om ze bij je te hebben. Je wilt immers geen onnodig risico lopen en een boete krijgen of zelfs een ongeluk veroorzaken. Kies het zekere voor het onzekere en neem die sneeuwkettingen gewoon mee als je op reis gaat naar een wintersportgebied bijvoorbeeld. Merken als Maggi, Pewag en Carpoint verkopen allerlei soorten sneeuwkettingen. Ook zijn de maten van de kettingen tegenwoordig uiteenlopend; of je nu gaat voor een sneeuwketting 18 inch of 16 inch, alles is mogelijk.

https://www.sneeuwkettingenkopen.nl/Sneeuwkettingen-18-inch