Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Sportvoeding en afvallen zonder dieet

Zoals gezegd, een grijs gebied, sportvoeding en afvallen zonder dieet. Wij zeggen dat sportvoeding ontzettend goed helpt bij afvallen. Misschien helpt sportvoeding wel meer dan anders als je gaat afvallen zonder dieet. Met sportvoeding kan je zeker als je verder niets aan je eetpatroon veranderd alsnog snel herstellen door de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Sportvoeding zorgt voor twee punten. Punt 1 is dat sportvoeding jouw lichaam snel laat herstellen, en genoeg kracht geeft om volgende keer weer te gaan sporten. Punt 2 is dat sportvoeding ook wordt gebruikt om maaltijden te vervangen. Als sportvoeding namelijk vullend is dan is een maaltijd minder snel nodig. Je hoeft dus niet eens bewust je eetpatroon aan te passen, dit gebeurt ook bij de juiste sportvoeding. Dit laatste is dus zeer belangrijk bij afvallen zonder dieet.

Zeer belangrijk voor iedereen die gaat hardlopen is de juiste hardloopkleding gebruiken. Hardloopkleding kan ervoor zorgen dat jij in elke periode van het jaar zo comfortabel mogelijk kunt hardlopen. Het is belangrijk om het hele jaar door te kunnen hardlopen en niet te stoppen in bijvoorbeeld de winter, al helemaal niet als je wel wilt hardlopen maar niet kunt hardlopen door het weer.

Invloed op prestatie op afvallen zonder dieet

Hardloopkleding speelt dus een belangrijke (vaak onderschatte) rol als het gaat om hardlopen. Je kan hardloopkleding kopen die in de winter jouw lichaam warm en droog kan houden en in de zomer is hardloopkleding welke luchtig en licht is erg handig om zo goed mogelijk te presteren. Ook kan het gebruiken van de juiste sportkleding ervoor zorgen dat je blessures voorkomt en een betere loopbeweging maakt met bijvoorbeeld de juiste hardloopschoenen. De invloed van juiste hardloopkleding is aanzienlijk, waardoor we ook aanraden op zijn minst aandacht te besteden aan de juiste kleding.

Kortom de juiste sportkleding is erg belangrijk voor iedere hardloper getraind of ongetraind. Wil je meer weten over specifieke kleding voor hardlopers? Kijk eens naar de onderstaande artikelen of lees verder om meer te weten te komen over belangrijke algemene aspecten van kleding voor hardlopers, zoals wat de kosten zijn, welke maat je moet nemen en waar je op moet letten bij het aanschaffen van hardloopkleding:

  • Hardloopschoenen
  • Hardloopbroek
  • Hardloopjack
  • Hardloopshirt
  • Hardloopsokken

Kosten van hardloopkleding

Wat zijn de kosten van hardloopkleding? Een totale kleding set voor de winter & zomer inclusief goede sportschoenen zal je rond de 200-250 euro kosten. Dit lijkt veel geld, maar je kan de hardloopkleding jarenlang gebruiken, ook de schoenen gaan lang mee als je er goed mee om gaat. De kosten van hardloopkleding zijn dus ongeveer gelijk aan de jaarlijkse contributie van een sportclub en veel minder dan de abonnementskosten van meeste sportscholen. En zeg nou zelf, buiten hardlopen door de frisse lucht in de natuur tegelijk conditie opbouwen en een strak lichaam krijgen of behouden is toch wel een kleine investering waard? Lees hieronder meer over het kiezen van de juiste sportkleding.

Juiste hardloopkleding kiezen

De juiste hardloopkleding kiezen is belangrijk als je wilt afvallen want niet goed passende of niet goed werkende hardloopkleding heeft een nadelig effect op je hardloopresultaten. Daarnaast irriteert slechte sportkleding al snel waardoor je vaak nog een keer de juiste hardloopkleding gaat aanschaffen, zonde want je kan beter in een keer de juiste hardloopkleding kiezen. Waar moet je op letten bij de juiste sportkleding kopen?

– De maat van hardloopkleding: Zeer belangrijk is goed passende hardloopkleding, zorg ervoor dat je de juiste maat hebt. Als je online bestelt (=goedkoper) kan je het best eerst passen in de winkel. Pas ook op met wassen, vaak vereist hardloopkleding een net iets andere behandeling dan normale kleding gezien de verschillende stoffen die in deze kleding zitten.

– Kwaliteit van hardloopkleding: Voor 200-250 euro een volledige outfit kopen, dan moet je serieus op de aanbiedingen letten, dit raden we zeker aan maar pas wel op dat de kwaliteit goed is, luchtdoorlatend voor zomerse hardloopkleding en winddicht en deels isolerend voor winterse hardloopkleding is erg belangrijk. Kijk online bijvoorbeeld bij de product beschrijving waar het product van gemaakt is en of deze luchtdoorlatend is of niet, dit staat vaak gewoon in de beschrijving! Je kan kiezen iets meer uit te geven, maar daarmee ook voor hogere kwaliteit hardloopkleding kiezen. Kwaliteitskleding gaat vaak langer mee en functioneert beter!

– De details van hardloopkleding: Het is belangrijk om niet alleen naar de grote belangrijke kleding stukken te kijken en aan de rest niets uit te geven. Zo kunnen goede hardloopsokken ervoor zorgen dat je geen blaren oploopt, minder snel blessures krijgt en met goede en slim gekozen hardloopsokken (bijvoorbeeld iets dikker bij iets te grote schoenen) kan je ook je hardloopschoenen beter laten functioneren.

Hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn het belangrijkste onderdeel van je hardloopoutfit. Goede hardloopschoenen zorgen ervoor dat je geen blessures oploopt, sneller en efficiënter kan hardlopen, minder snel pijn hebt bij het hardlopen doordat je een betere beweging maakt en goede hardloopschoenen zijn ademend en voeren vocht af. Er is veel keuze aan hardloopschoenen, maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van hardloopschoenen?

Hardloopschoenen en belangrijke aspecten

Belangrijke aspecten waar je op moet letten zijn onder meer de ondergrond waarop je het meeste loop, of je trainings- of wedstrijdschoenen nodig hebt. Ook je eigen gewicht is een belangrijk aspect om mee te nemen. De stand van jouw voeten is de meest essentiële factor bij het uitkiezen van de juiste hardloopschoenen. Deze aspecten zullen we kort behandelen.

 

Waarom goede hardloopschoenen kopen?

Waarom zou je überhaupt goede hardloopschoenen kopen? In eerste instantie zal je misschien een paar keer hardlopen op ‘oude’ schoenen en/of schoenen die eigenlijk niet als hardloopschoenen door kunnen, eerder als gewone sportschoenen. Als je maar een paar keer gaat hardlopen dan is goede hardloopschoenen kopen ook niet echt noodzakelijk, waarom zou je daar tachtig, negentig of zelfs honderd euro aan uitgeven? Op het moment dat je echter meer gaat hardlopen dan zijn goede hardloopschoenen gebruiken meer dan aangeraden.

Goede hardloopschoenen kopen

Ben je van plan veel te gaan hardlopen om te gaan afvallen of ben je op dit moment al veel aan het hardlopen dan raden we aan om goede hardloopschoenen te kopen. Goede hardloopschoenen kopen klinkt eenvoudig maar is dat toch niet helemaal. Waarom zou je immers die dure hardloopschoenen kopen die twee keer duurder zijn dan andere hardloopschoenen, zijn die dan ook twee keer zo goed? Er moet hier al een eerste afweging worden gemaakt. Belangrijkste bij goede hardloopschoenen kopen echter is dat de hardloopschoenen passend zijn bij jouw voet, goed passende schoenen verbeteren de looppas en zullen daarmee absoluut jouw hardloopprestaties ook verbeteren. Lees meer over het vinden en kopen van goede hardloopschoenen.

 

https://www.skingeek.nl/snel-afvallen/