Dutch Labs
Image default
Zorg

Thuis of een zorgwoning

Je hebt jaren goed geleefd, eigenlijk nog steeds. Je voelt je fit en je kan in feite alles nog wat je vroeger ook kon. Je fietst nog elke dag. Je doet gewoon de boodschappen en je maakt 1 keer in de week je huis nog schoon. Je hebt eigenlijk geen hulp nodig. Maar je merkt af en toe dat het wel wat moeilijker gaat. Je wilt het niet toegeven maar soms merk je dat bepaalde dingen lastiger worden. Je wilt gewoon lekker in je eigen huis blijven, hoewel tegenwoordig ouderen woningen ook prima zijn. Maar je wilt het nog niet.

Dit betekend niet dat je niets meer kan doen maar dingen gaan gewoon eenmaal stroever. Het maakt niet uit voor de rest maar dat is gewoon eenmaal wat het is. Vroeger kon je echt alles. Maar vaak heb je het met je oude vrienden over hoe vroeger alles beter was.

Vroeger was alles beter

Nou ja beter, in ieder geval wat anders. Vroeger was je een jonge god. Je kon alles en deed het ook gewoon. Als je zo denkt verbaas je je eigenlijk dat je nog leeft. Je deed dingen die onmogelijk leken en nog eens heel gevaarlijk. Als je zou vallen door deze stunts en rare capriolen te doen kon je echt dood gaan of je nek en rug breken. Maar je ben er nog steeds en gevaarlijk.

Ook je vrienden deden echt dingen die echt niet konden. Dat hoorde natuurlijk bij de leeftijd en die periode. Good times laten we maar zeggen. Jullie moeten altijd lachen als jullie bij elkaar komen. Jullie hoeven allemaal niets meer te doen maar het blijft gezellig om als oude vrienden eens in de zoveel tijd bij elkaar te komen.

Forever young

Goed dat je nog steeds dingen bijhoudt. Heel veel mensen om je heen van jou leeftijd (en sommige nog jonger) hebben al last van allerlei fysieke klachten. Of mentale. Maar jij niet. Je hebt nergens last van want je blijft gewoon sporten en bewegen. 

En dat is ook maar goed ook. Je kan je niet voorstellen om oud in een stoel te zitten en niets meer kunnen doen. Gewoon last van je heup of rug. Een rollator te hebben of een wandelstok. Vreselijk als je dat niet meer zou kunnen doen. Want ja wat moet je dan? Niets doen? Accepteren dat je lichaam niet meer wilt?

Uiteindelijk wel misschien maar tot die tijd ga je gewoon lekker door met leven.

 

 

http://www.vitalisgroep.nl/residenties/locaties/te-huur2