Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Tips bij de grote schoonmaak

Duik in de keukenkastjes, voor de keuken geldt de regel werk per stukje, lade, plank of per kastje het is net wat ij het fijnst vindt. Haal alles uit de keuken kastjes en maak de kast of lade schoon. Wanneer je alles terug gaat zetten sop je alles even af met een sopje met allesreiniger of ander schoonmaakmiddel. Wees kritisch: wat je niet echt nodig hebt, kan weg. Voor etenswaren in de (koel)kast geldt: check de houdbaarheidsdatum. Oké, en poetsen maar: het fornuis, de gootsteen, de oven, de afzuigkap en de koelkast. Vergeet de vieze vingers op deuren, klinken, kastjes en lichtknopjes niet! Als je de oven grondig wilt reinigen zul je de oven, voor je begint met de keuken kunnen inspuiten met oven reiniger. Als je klaar bent met de rest van de keuken zal het wel genoeg zijn ingetrokken en kan je aan de oven beginnen.

 

De vloer

De vloer lijkt voor veel mensen het makkelijkst. Even met de stofzuiger erover en een dweil en dan ben je klaar. Zo kan het dus ook, maar om een vloer mooi te behouden zoals de nieuwstaat heeft het wel wat meer aandacht nodig. Je kunt je vloer ten eerste al goed beschermen tegen krasjes of strepen, dit doe je met bijvoorbeeld vilt onder je stoel. Je kunt ook stoelpootdoppen van vilt kopen of andere materialen, het ligt eraan wat het beste bij je vloer past. de vilt onder je stoel beschermd bijvoorbeeld een stenen vloer goed. De manier waarop je de vloer het beste schoon kunt maken ligt aan het materiaal waarvan je vloer is gemaakt. Denk hierbij aan een plavuizen vloer, laminaat vloer, marmoleum vloer of een vloer die van natuursteen is gemaakt.

 

Veel gemaakte fouten tijdens het schoonmaken

Hoe meer, hoe beter’. Een uitspraak die we allemaal wel eens gebruiken. Toch geldt dit niet voor schoonmaakmiddel. Houd de dosering aan die op de verpakking staat. Dit is beter voor het milieu. Daarnaast heb je minder kans op beschadigingen aan je bezittingen en plakt het oppervlak minder. Nog een tip: spuit het schoonmaakmiddel op een doekje, in plaats van direct op het oppervlak.

https://stoeldopshop.nl/vilt-onder-stoel/