Dutch Labs
Image default
Mode en Kleding

Waar komt de snapback vandaan

Snapback betten zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Tijdens de jaren negentig en de jaren duizend werden ze veelal gedragen door jongeren die veel naar rap muziek luisteren, maar tegenwoordig woorden deze speciale petten gedragen door vrijwel iedereen. Mensen van alle leeftijden en liefhebbers van allerlei soorten muziek dragen deze pet. Maar waar komt deze pet eigenlijk vandaan, en waarom is deze zo populair geworden?

De snapback (in het Brits engels ook wel ‘flat peak’ genoemd) is eigenlijk de bijnaam die is gegeven aan een baseball pet die een platte klep had en bovendien aan de achterkant in grootte bijgesteld kon worden. Het is onbekend wanneer en door wie deze snapback pet in het leven is geroepen, maar er gaan wel geruchten de ronden over hoe deze pet zo bekend heeft kunnen worden.

De naam snapbacks is dus de bijnaam. Deze naam werd door de jongerencultuur in de Verenigde Staten aan de pet gegeven. Door sommigen wordt beweerd dat de petten met een platte klep verkocht werden, maar het de bedoeling was dat men ze zelf boog na de aanschaf. Dit heeft geleid tot het snapback petten kopen door deze groep jongeren: door de klep juist niet te buigen zou men willen laten zien dat de pet splinternieuw was, wat goed samenging met de ‘opschep cultuur’ binnen de rap scene in de jaren negentig en duizend, maar of dit helemaal waar is, is onbekend.

Tegenwoordig zijn snapback petten een begrip en zijn ze in alle soorten en maten te krijgen. De grootste en de meest bekende fabrikant van deze soort petten is New Era: een merk wat groot werd door zijn populariteit onder rappers. Tegenwoordig zijn er echter veel meer verschillende merken, ook omdat de doelgroep van deze petten in de loop van de jaren erg is verandert.

http://www.snapbacks.nl/