Dutch Labs
Image default
Mode en Kleding

Wat is kant?

Kant is een populaire stof. Het is een fijn en licht, artistiek weefsel van draden met daarin opengewerkte motieven. Deze draden kunnen van linnen zijn, van zijde, polyester, katoen maar bijvoorbeeld ook van goud- en zilverdraad. Kant is al een vrij oude stof, deze is namelijk ontstaan in de vijftiende eeuw. 

Hoe gebruik je kant? 

Kant kan je perfect gebruiken om te verwerken in kledingstukken. Zo kun je een mooie blouse maken maar bijvoorbeeld ook een jurkje. Maar een mooie tafelloper kan je er natuurlijk ook mee maken! Het is niet de makkelijkste stof om mee te werken. Er is veel geduld nodig om kant te gebruiken, het is een doorzichtige en daardoor ook kwetsbare stof. Aan te raden is, om een dunne naald te gebruiken, hierdoor raakt de stof minder snel beschadigd. Daarnaast raad ik ook om de naden tweemaal te stikken, hierdoor wordt het steviger.  

 

Soorten kant

Er zijn verschillende soorten kant verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan broderie kant, kloskant of kant van polyester. Kant zie je erg vaak terug komen in bruidsjurken. Naast materiaal soorten, heb je kant natuurlijk ook in veel verschillende kleuren. Denk aan neutrale kleuren, felle kleuren maar ook kleuren die nu in de mode zijn. Ik wil zelf binnenkort een jurkje gaan maken voor een speciale gelegenheid. Een kleur die ik daarvoor denk ik ga gebruiken is deze kant zeegroen, prachtig toch? Denk bij het maken van een kanten jurkje ook aan een onderjurk. Aangezien kant een doorschijnende stof is. Zo’n onderjurk kan je weer heel goed maken van een mooie satijnen stof.

Zelf ben ik gek op kant! Ik gebruik het vaak als ik nieuwe kledingstukken ga maken. Bijvoorbeeld als afwerking onder een jurk, zodat er een mooie kanten rand ontstaat. Kant stof kopen? Online zijn veel webshops die dit aanbieden. Er zijn veel verschillende soorten kant en kleuren beschikbaar. Mochten je twijfelen over de kleur, dan kan je altijd een proefstaaltje vooraf bestellen, heel handig!

https://www.stoffenshop.eu/nl/stoffen/kant-stof