Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Wat is loopbaan/loopbaanbegeleiding?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het supporten en aanraden bij het maken van loopbaankeuzes. U ontvangt prive opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders gesprekspartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, hartstocht , capaciteiten , motivatie en plaats op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de beste job te vinden? Wat is mijn passie? Hoe hanteer ik mijn capaciteiten optimaal. Een weerwoord op deze vraag ontvangt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een cursus loopbaanbegeleiding is geschikt voor werkenden, zelfstandigen en carrièremannen- en dames.

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te helpen bij wisselingen in uw leven. Heeft u moeite met aanpassingen in uw arbeid of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw taak- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat raadgeving begeleidt u bij het vinden van een antwoord op uw vraag. Kortom, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het hersenbreker op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: gunstig met loopbaancheques, een traject geeft antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U wenst promotie maken of over een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

8 uur loopbaanbegeleiding kost slechts €80,-  In totaal stelt de Vlaamse overheid 8 uur professionele loopbaanbegeleiding beschikbaar. Het normale tarief van twee loopbaan cheques is € 1100,-. De Vlaamse overheid betaalt het verschil voor u en neemt € 1020,- voor hun rekening.

Loopbaancheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u niet in Vlaanderen?
Dan heeft u onder bepaalde voorwaarden toch recht op loopbaanbegeleiding.

Met de jobcheques ontvangt u betaalbare loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobcoachingtraject gaat u gemeenschappelijk met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens ontvangt u inzicht in uw positie op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw job- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondergaan zichzelf prettig tijdens de loopbaantrajecten. De onofficiële sfeer, de overzichtelijke structuur en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en afzonderlijke begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Job test

Indien u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, capitulatie, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Heeft u behoefte aan joboriëntatie? Is dit de beste baan voor u? Heeft u behoefte aan inzicht loopbaanbegeleiding? Gaat het de goede kant op met uw carrière? Mits u vragen heeft omtrent uw carrière, dan biedt loopbaanbegeleiding inzicht.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u verkrijgt meteen het resultaat in uw mailbox.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De fasen van het proces:

Ontmoeting met uw carrière begeleider
Opheldering werkwijze
Verwachtingen en beweegredenen bespreken
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten opbouw

Stap 2

Stap voorwerpen

Heeft u na het jobcoachingtraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw instructeur voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u bijeen met uw instructeur welke voetstappen u verder kunt nemen.

Afrondingsfase – Hebben we de doelstelling behaald?

Afzonderlijk gesprek met uw carrière oefenmeester
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobcoachingtraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Einddoelstellingen evalueren
Bewerkingen doorvoeren

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwachten?

Stap 4

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Zijn de jobcheques fiscaal aftrekbaar?

Wat als mijn loopbaancheques vervallen zijn?
Geen nood. Wanneer u uw loopbaancheque niet gebruikt voor de geldigheidsdatum wordt u geld vanzelf teruggestort op uw rekening en behoudt u uw recht op de jobcheque.

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan ontvangt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoet.

Heeft u er wel recht op? Dan bekomt u van de firma Edenred een overschrijvingsformulier voor € 40,- via uw mail of post.

Als u geen recht op heeft, dan krijgt u een mail of brief met de reden waarom uw petitie is geweigerd. Begeert u extra informatie? Neem dan contact op met een van onze vestigingen om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Stap voorwerpen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

 Wat indien ik mijn ambt cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Als u de jobcheque ongebruikt laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Geldigheidsdatum. Dit is de datum waarvoor het eerste geregistreerde gesprek moet gebeuren. Mits u te lang wacht (langer dan 3 maanden) en de geldigheidsdatum verstrijkt, wordt het afzonderlijk inbreng vanzelf terugbetaald. U blijft recht op Loopbaanbegeleiding houden. Weer uw loopbaancheques aanvragen? Dat is mogelijk.

http://ucareloopbaanbegeleiding.be/