Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de beste kussenslopen tegen acne?

Wat zijn de beste kussenslopen tegen acne?

Als je last hebt van acne, weet je waarschijnlijk hoe belangrijk een nachtelijke huidverzorgingsroutine is. Maar wat je je misschien niet realiseert, is dat de verzorging van een gevoelige huid niet ophoudt bij het afspoelen. Waar je je hoofd, en dus je gezicht, op laat rusten terwijl je slaapt, kan ook een grote invloed hebben op de staat van je teint. Met andere woorden, investeren in een (of een paar) van de beste kussenslopen voor acne is net zo belangrijk als het gebruik van de juiste cleanser, serum, en/of salicylzuur producten bij het proberen om het risico op puistjes te verminderen.

Vuile beddengoed kunnen puistjes veroorzaken

Als je erover nadenkt, kun je je vast wel herinneren dat een arts of ouder je ooit heeft gezegd je gezicht niet aan te raken om puistjes te voorkomen. Maar vanaf het moment dat je je ogen sluit tot het moment dat je ’s ochtends wakker wordt, wrijft je huid urenlang tegen een kussensloop, en direct contact met de verkeerde stof of beddengoed dat aan een wasbeurt toe is, kan net zo goed een puistje veroorzaken. Dit geldt vooral als je je kussenslopen niet regelmatig wast, omdat bepaalde stoffen, oliën en bacteriën vasthouden.

De beste kussensloopstoffen tegen acne

Je kussensloop kan niet in je eentje puistjes voorkomen, maar dat de verkeerde stof je acne wel kan verergeren. Je moet op zoek naar stoffen die hypoallergeen en ademend zijn, die wrijving en dus irritatie verminderen, en die niet veel producten zoals gezichtscrèmes en serums opzuigen, zodat de oliën en eventuele bacteriën zich op je beddengoed vastzetten. Deze zijn onder andere:

  • Zijden kussenslopen
  • Satijnen kussenslopen
  • Bamboe kussenslopen
  • Lichtgewicht katoenen kussenslopen

Katoenen kussenslopen

Als je verbaasd bent dat katoen op de lijst staat, is dat begrijpelijk. De informatie over de vraag of katoen nu wel of niet goed is voor de huid met acne is tegenstrijdig. Maar katoen is gemakkelijk in de was te doen. Zolang je je kussenslopen om de paar dagen wast, krijgt het vuil en de viezigheid van ons gezicht, dat zich op het kussensloop kan ophopen en dat kan leiden tot puistjes, niet de kans om zich op te hopen.

Als je voor katoen kiest, raad ik je aan om een lichtgewicht 100% katoen te kiezen zonder toegevoegde synthetische materialen die warmte kunnen afgeven op de huid. Hoe hoger de draadtelling, hoe zachter het kussen, wat kan helpen om de schuifkrachten tegen de huid te verminderen. Ook witte kussenslopen zijn handig, simpelweg omdat je dan makkelijk kunt zien wanneer ze vies worden.

Kussenslopen wassen

Wat betreft de stoffen die acne-gevoelige huidtypes beter kunnen mijden, geven we de voorkeur aan synthetische stoffen zoals rayon en polyester, omdat deze de neiging hebben vocht vast te houden, waardoor ze “een perfecte voedingsbodem vormen voor de opbouw van bacteriën en gist”. Kussenslopen die niet gemakkelijk gewassen kunnen worden of chemisch gereinigd moeten worden, moeten ook vermeden worden, omdat kussenslopen vaak gewassen moeten worden, en chemische producten voor chemische reiniging de huid kunnen irriteren. U moet vaak uw kussensloop wassen. Naast kussenslopen hebben we ook slaapkussen getest.

https://slaapwetenschap.nl/