Breaking News

Dutchlabs

Welke Nederlandse energieleveranciers zijn goed beoordeeld?

Bij de buren aankloppen voor Groene stroom

Steeds meer bedrijven en huishoudens investeren in groene energiewinning. Door aanleg van  zonnepanelen bijvoorbeeld.  Maar de overgeproduceerde energie wordt meestal teruggeleverd aan een traditioneel energiebedrijf.  Waarom geen verkoop van zonne-energie van bedrijven of particulieren,  direct aan particulieren.  Producenten van duurzame energie, bijvoorbeeld met een eigen windmolen, willen hun energie ook best rechtstreeks aan consumenten verkopen.  Er zijn genoeg mensen die nu al investeren in schone energie. Breng het aanbod en de vraag bij elkaar. Fysieke bundeling van zonnepanelen op daken, letterlijk alle buren bij elkaar,  dat maakt het aantrekkelijker om extra groene stroom te produceren. Lees meer over groene stroom bij Engie energie.

 

ENGIE Opgewekt

ENGIE  energie levert al gegarandeerde groene stroom. ENGIE Opgewekt genaamd.  De insteek? Vroeger wist je gewoon waar je energie vandaan kwam. Maar dat zijn we nu kwijt geraakt. Raar toch, dat we het nu nog maar moeilijk kunnen achterhalen? Dat is de reden dat ENGIE Opgewekt er is gekomen. Dat kan  ENGIE’s waterkracht uit de Franse Alpen zijn. Maar ook de zonne-energie uit Nijmegen. Of gewoon de windenergie bij je om de hoek.  Waar het om gaat is dat het een duidelijke herkomst heeft. En dat het gaat om Energie uit de natuur, gegarandeerde groene stroom. En ook nog  zonder meerprijs.

 

Altijd groene stroom, of toch niet

Ook uit al jouw eigen stopcontacten komt dezelfde 230 volt, dezelfde als bij de buren. Die identieke stroom wordt wel op verschillende manieren opgewekt. Waterkracht, windenergie, zonne-energie en biomassa  noemen we duurzame energiebronnen. Ze dragen veel minder bij aan klimaatverandering dan  de ‘grijze’ bronnen.  Denk aan kolen-, gas- en kerncentrales.

Elektriciteit mag pas als groene stroom verkocht worden als een leverancier genoeg Garantie van Oorsprong heeft.  Als er ergens in Europa duizend kWh uit een duurzame energiebron wordt opgewekt levert dat één garantie op.  De vraag naar groene stroom in Nederland is echter veel groter dan de productie van die duurzame energie. Daarnaast zijn er in Europa nog maar heel weinig landen zoals Nederland. Consumenten en bedrijven kiezen hier in ons land voor een speciaal populair product groene stroom. Daardoor is het aanbod van groengaranties veel groter dan de vraag. Die garanties zijn dan ook erg goedkoop. Veel groene stroom op de Nederlandse markt komt vooral van Scandinavische waterkrachtcentrales. Maar die bestaan dus wel al heel erg lang. Ze zorgen echt niet voor nieuwe investeringen in duurzame energiebronnen. Wil je vast en zeker dat door jouw keuze voor groene stroom ook echt meer opwekking van duurzame energie plaats vindt? Kies dan direct voor Nederlandse wind- of zonne-energie. Of voor groene stroom van een energiebedrijf dat echt investeert in groene energiebronnen.

https://twitter.com/Ietsdoenofferte