Dutch Labs
Image default
Aanbiedingen

Zo bak je een heerlijke Italiaanse focaccia

Krijg je binnenkort mensen op bezoek die komen eten? Dan wil je vast iets lekkers maken om ze te verassen. Een Italiaanse focaicca valt bij veel mensen in de smaak en is dus een geschikt voorafje bij de borrel. Ben je benieuwd hoe je dit brood maakt? Lees dan verder en kom erachter! 

 

De ingrediënten 

Voor het bakken van dit brood heb je niet zo veel ingrediënten nodig. De ingrediënten die je nodig hebt bij het bakken van dit brood zijn: een boordbakmix, water, olijfolie, tomaten, olijven, zout en verse kruiden. Dit kunnen kruiden zijn zoals: rozemarijn, bieslook, peterselie, tijm en basilicum.  

 

De bereiding

Om te beginnen voeg je het water en de olijfolie toe aan de broodbakmix. Deze kneed je vijf minuten met de hand of met een mixer tot een glas geheel. Voeg daarna de verse kruiden toe aan het deeg en mix nog twee minuten. Maak er een bol van en laat deze drie kwartier rijzen in een warme omgeving. Na deze drie kwartier is het tijd om het deeg plat te maken tot een plaat. 

 

De garnering 

Als je een platte plaat hebt gemaakt van het deeg, is het tijd om het brood te decoreren. Snijd de tomaten en de olijven in dunne plakjes en leg deze verspreid over de deegplaat heen. Maak het af met een paar korrels grof zout en eventueel een beetje olijfolie. Als je klaar bent, mag het brood voor 20 minuten in de oven op 180 graden.

 

Ga aan de slag! 

Ben je enthousiast geworden over dit brood en heb je zin om het zelf te gaan maken? Bestel dan gemakkelijk de broodbakmix online en ga de volgende dag gelijk aan de slag. Je kunt de broodbakmix bestellen op de website van Baktotaal Bouwhuis. Zij hebben een groot assortiment aan bakspullen. Ook staan er allerlei andere bakrecepten op de website.

https://www.bouwhuis.com/