Dutch Labs
Image default
Banen en opleidingen

4 superheldentips voor HR en recruiters

Fans van DC Comics hebben de film Justice League gezien. Het maakt niet uit dat alle helden bezig zijn met het redden van de Verenigde Staten, en soms de hele wereld. En het maakt niet uit dat velen van hen niet eens volledig menselijk zijn, want misschien zijn ze daarom geweldig in het redden van de planeet tegen allerlei bedreigingen, zoals de overname van de aarde door een buitenaards ras.

Ze hebben nog veel te leren van HR-specialisten.

Teamwork wint alles!

Een van de redenen waarom de Justice League werd gevormd, was dat geen van de superhelden de dreiging van de aarde kon weerstaan. En daarom realiseerden Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Aquaman, Green Lantern en Superman zich dat ze moesten samenwerken om de aarde te beschermen. Evenzo moeten in een organisatie, vooral bij grote projecten, medewerkers samenwerken.

Je hebt een doel nodig om verder te gaan

In een wereld waar Mensa IQ (de grootste, oudste en bekendste organisatie voor mensen met een hoog IQ) bestaat, een stel intellectuele clubs, gesprekken over AI en Big Data, vergeten we vaak dat de meeste mensen niet supergenie zijn. Bovendien, wanneer de genieën van sport, muziek en andere industrieën worden verheerlijkt, vergeten we dat maar weinigen als wonderkind worden geboren.

Pas hetzelfde toe op het DC Universum en niemand zal ooit begrijpen waarom Batman een superheld is, want hij heeft absoluut geen talent of natuurlijk vermogen. Maar hij compenseert hun afwezigheid met focus en toewijding aan zijn doel.

Uw werknemers moeten ook begrijpen “waarom ze doen wat ze doen”. De HR en lijnmanager moeten het volledige plaatje laten zien aan het nieuwe teamlid. Werk zo met een persoon samen dat de gestelde doelen in de organisatie en zijn (ook persoonlijke) taken consistent zijn.

Maak plaats voor de schone liefde!

Wonder Woman is niet alleen een buitengewone vrouw, maar ook buitengewoon als persoon. De samenleving is (nog steeds) patriarchaal over de hele wereld, sommigen geloven nog steeds dat vrouwen niet tot alles in staat zijn (ha ha ha). Wonder Woman heeft twee sterke punten: kwaliteiten die de natuur haar heeft gegeven en die ze heeft geleerd van de Amazones. Evenzo moeten HR en senior management in een organisatie in de 21e eeuw lang geleden het potentieel van vrouwelijke werknemers erkennen en hen voorbereiden op leidinggevende posities. Wie weet, misschien wordt een van hen Wonder Woman voor uw bedrijf?

Respecteer levenservaringen

Cyborg’s verhaal is het leven van een moeilijke tiener. Hij werd het slachtoffer van het experiment van zijn eigen ouders, en hoewel de experimenten succesvol waren, haatte zijn zoon ze (natuurlijk!).

Voordat hij zich bij de Teen Titans (een kostschool voor hoogbegaafden) voegde, lokten zijn neven hem naar een criminele bende. Maar zodra hij zich bij de Teen Titans voegde, was hij verbaasd: voor het eerst in zijn leven was hij een van degenen die op hem leken, en samen probeerden ze deze gekke, gekke wereld te begrijpen.

Naar analogie, wanneer nieuwelingen of ervaren mensen zich bij ons voegen, is het uiterst belangrijk dat we hen respecteren voor wie ze zijn voordat we proberen hun werk te beoordelen en analyseren. HR en management moeten oefenen met het observeren van werknemers voordat ze ze beoordelen, omdat veel van deze jonge mensen, net als Cyborg, effectief zullen zijn in het helpen van zowel de gemeenschap als de organisatie.

Zorg voor een comfortabele omgeving

Als je Justice League op Cartoon Network hebt gezien, weet je dat Flash degene was die vuurgrappen maakte en een extreem gespannen sfeer onschadelijk maakte. Hij was het soort man dat er niet aan twijfelde om zijn emoties aan een ander te uiten en zwakte te tonen. In vergelijking met andere superhelden is hij vol leven en positief. Ze wisten allemaal dat ze konden sterven door de planeet te redden, en dat het redden van levens misschien wel de meest serieuze zaak is. Daarom is het belangrijk om een ​​positieve houding aan te nemen.

Voor HR is het naast stressverlichting voor collega’s belangrijk om open te communiceren met haar medewerkers en hen in staat te stellen kwetsbaar te zijn. Dit is vertrouwen. Het is gaaf dat de HR-wereld de laatste tijd veel nadruk legt op de gezondheid, het welzijn (en het plezier) van werknemers.

temp agencies near me

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

De beste manier om te solliciteren volgens Synsel

Rijschool Amersfoort | Rijlessen volgen bij Rijschool Karreman

Het hoe en waarom van outplacement