Dutch Labs
Image default
Sport

Afvallen met 30 dagen fitness uitdagingen

Een 30 dagen fitness challenge is een manier om iedere dag fit en actief te blijven. Hiermee kun je jezelf 30 dagen uitdagen en iedere dag proberen om jezelf te verbeteren. Er zijn verschillende 30 day challenges. Bijvoorbeeld:

 

  • 30 day plank challenge
  • 30 day squat challenge
  • 30 day crunch challenge
  • 30 day jump rope & crunch challenge
  • 30 day burpee challenge
  • 30 day bye-bye-belly challenge

Al deze challenges bestaan uit een schema, dat je dertig dagen lang kunt volgen. Je ziet in het schema precies wat je die dag moet doen om te sporten. Het mooie is dat je jezelf echt kunt uitdagen, want iedere oefening is moeilijker te maken. Zo kun je de plank bijvoorbeeld op je tenen doen, maar ook op je knieën.  

Waarom meedoen aan een 30 day challenge?

Waarom zou je nou eigenlijk meedoen met een 30 day fitness challenge en jezelf uitdagen? Hier zijn diverse redenen voor te bedenken. Het is een manier om actiever te worden, maar ook een manier om op een originele manier in beweging te komen. Het kan je ook helpen om gemotiveerd te worden. Na een 30 dagen challenge heb je meteen een goed gevoel. Jij kunt dit en je kunt méér dan je had gedacht. Ook is uit veel onderzoeken gebleken dat het wel even kan duren tot je een nieuwe gewoonte hebt aangeleerd. Met een 30 day challenges leer je jezelf dus ook aan om actief te worden. 

Kun je ermee afvallen?

Wanneer je een 30 day challenge doet in combinatie met cardio en goede voeding, dan is het zeker mogelijk om hiermee af te vallen. Let er dus wel echt op wat je eet, want dat is het belangrijkste voor mensen die extra gewicht kwijt willen raken. Zonder goede voeding zal je nooit afvallen. Ook cardio is erg belangrijk, omdat je daarmee juist vet verbrandt. Met de meeste 30 day challenges volg je een schema waarbij je vooral je spieren traint. Krachttraining in combinatie met cardio is de beste methode voor gewichtsverlies. 

Hoe blijf je gemotiveerd?

Wil jij gemotiveerd blijven voor jouw 30 day fitness challenge? Dan kan dat door het bijvoorbeeld met een ander te doen. Samen is het al beter om vol te houden, omdat jullie elkaar kunnen motiveren. Maar wat ook erg goed kan helpen is om jezelf te blijven vertellen waarom je dit doet, en wat je ermee wilt bereiken. Blijf jezelf ook zeggen dat het slechts 30 dagen zijn. Hoe lang is dit nou eigenlijk? Dit kun je toch best volhouden?

Daag jezelf dus uit!

Daag jezelf dus uit en doe mee met een 30 day fitness challenge. Je kan het! Het is vooral een hele leuke manier om actief bezig te zijn en na afloop heb je iets om trots op te zijn. En dat geeft gewoon een ontzettend goed gevoel!

http://www.30daychallenges.nl/