Dutch Labs
Image default
Sport

Drie tips om het ‘schuiven’ in jouw voetbalschoenen te voorkomen

Heb je recentelijk nieuwe voetbalschoenen gekocht? Merk je alleen dat jouw voeten als het ware heen en weer schuiven in jouw voetbalschoenen? Dit kan door de schoenen zelf komen, maar kan ook door de sokken komen. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om dit ‘schuiven’ in jouw voetbalschoenen te voorkomen. Hoe je dit precies doet, lees je hieronder.

Tip 1: was nieuwe voetbalsokken eerst

Heb je nieuwe voetbalsokken gekocht? Als je aan deze voetbalsokken zit, voelen de sokken direct heel glad aan. Iets wat puur komt doordat de sokken volledig nieuw zijn. Als je met deze sokken in jouw voetbalschoenen stapt, gaan je sokken vanzelf schuiven. Je doet er daarom verstandig aan om deze voetbalsokken eerst even te wassen. Nadat je de sokken gewassen hebt, zijn de sokken al een stuk minder glad.

Tip 2: draag gripsokken

Weet je waar meer en meer professionele voetballers gebruik van maken? Van zogeheten gripsokken. Dit zijn sokken die aan de onderkant meer structuur hebben, waardoor ze meer grip bieden. Dit betekent dat je met dergelijke gripsokken voetbal niet meer in jouw voetbalschoenen gaat schuiven.

Spreekt jou dit wel aan? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten gripsokken kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor hoge-, maar ook voor lage varianten kiezen. Het is aan jou om te bepalen waar jouw voorkeur naar uit gaat. Daarbij is het ook aan te raden om goed naar de verschillende merken te kijken. Onder meer de gripsokken van SOXPro en Trusox kunnen in ieder geval op veel lovende woorden rekenen.

Tip 3: loop je nieuwe voetbalschoenen in

Als je nieuwe voetbalschoenen gekocht hebt, is het advies om deze eerst in te lopen. Dit kun je op meerdere manieren doen:

–      Doe de warming-up met jouw nieuwe voetbalschoenen. De wedstrijd zelf kun je vervolgens op jouw ‘oude’ voetbalschoenen spelen. De volgende wedstrijd kun je echter direct jouw nieuwe voetbalschoenen aandoen, aangezien je de schoenen al ingelopen hebt.

–      Loop de voetbalschoenen in huis in. Als je een niet al te gladde vloer hebt, kun je er ook voor kiezen om de voetbalschoenen in huis even te lopen. Het kan echt geen kwaad om de voetbalschoenen gewoon een paar uurtjes aan te doen. Handig als je bijvoorbeeld aan het thuiswerken bent.