Dutch Labs
Image default
Sport

Een goede personal trainer weet alles over voeding!

Wil jij een personal trainer of fitnessinstructeur worden? Dan moet je goed in je oren knopen dat voeding heel belangrijk is. Mensen kunnen heel veel sporten, maar zonder goede voeding zullen de vooropgestelde doelen niet behaald worden. Een  personal trainer moet alles weten over sporten en bewegen, maar dus ook over voeding. Verder in dit artikel wordt meer verteld over wat een personal trainer met zijn of haar voedingskennis moet doen, en hoe je meer kan komen te weten over het maken van een voedingsplan en over de juiste voeding.

Wat doet een personal trainer met voeding?

Een personal trainer helpt mensen met bewegen en bij het halen van bepaalde doelen. Om de doelen te halen zal een personal trainer ook een voedingsplan moeten kunnen opstellen voor de klant. Dit voedingsplan is geen standaard plan uit de kast die je haalt, maar moet speciaal ontworpen zijn voor de klant. Elke klant heeft zijn of haar doelen en lichaamseigenschappen. Een personal trainer kan een gericht en goed plan schrijven.

Belangrijke kennis over voeding die iedereen moet weten

De gezonde leefstijl is een zeer populair begrip tegenwoordig. Overal op social media zie je dit wel voorbij komen. Mensen raken steeds meer bewust van wat zij eten en hoeveel zij sporten. Het is ook duidelijk geworden dat de juiste voeding enorm belangrijk is om de resultaten van beweging te zien. Zonder voeding heeft sporten een stuk minder zin. Het is daarom belangrijk om een aantal zaken te weten over voeding. Zo is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Eiwitten kan je zien als de bouwstenen van het lichaam en goed voor het opbouwen van spiermassa. Koolhydraten zijn voor energie, maar je moet wel oppassen met hoeveel je koolhydraten je inneemt. Koolhydraten worden vooral gebruikt door hardlopen en krachttraining. Vetten zijn naast deze twee opties ook belangrijk. Dat klinkt misschien raar, maar het gaat hier om gezonde vetten. Vetten leveren energie aan het lichaam en zijn ook belangrijk voor het lichaam. Gezonde vetten kunnen zitten in bijvoorbeeld vis. Al dit klinkt natuurlijk goed, maar het gaat vaak om de hoeveelheid die wordt binnen genomen. Als personal trainer kan je adviezen geven over wat iemand moet eten, maar als deze persoon hier te veel van neemt heeft het als nog geen zin. Daarom is het belangrijk om een duidelijk voedingsschema te kunnen maken met de juiste hoeveelheden.

Hoe kom je meer te weten over sport en voeding?

Net is al besproken dat sport en voeding samen erg belangrijk zijn om bepaalde doelen te halen en een gezonde leefstijl te hebben. Als je personal trainer wilt worden is het dus belangrijk dat je meer weet over voeding. Om meer te weten kan je bepaalde opleidingen of cursussen volgen over voeding en sport. Een opleiding sport & voeding leert je alles wat je moet weten over voeding en leert je om een voedingsplan te maken. Deze opleidingen of cursussen duren zeer kort en je leert van alles. Ook krijg je daarbij een mooi diploma die ook goed staat op je cv.  

Gerelateerde artikelen

Jij wilt afvallen, maar hoe?

Een uitstekende rijbak voor wedstrijden en trainingen

Gegarandeerd resultaat met een personal training in Haarlem