Dutch Labs
Image default
Sport

Hoe kan je ontspannend golfen?

Golfen is een moeilijke sport waar je veel over de baan loopt en veel balletjes moet slaan. Golfen is net als voetbal en volleybal een sport die intensief kan zijn. Toch wordt vaak ook golfen als een ontspannende sport gezien, en dat is ook de reden dat je veel ouderen de sport ziet beoefenen. Lekker een balletje slaan met een vriend, vriendin, kennis of businesspartner zorgt voor gezelligheid, ontspanning en mogelijk ook nog voor andere positieve punten. Ben je iemand die vaak op de golfbaan staat, maar niet het gevoel krijgt van ontspanning? Dan zijn hier een aantal dingen die je kunt doen om daarvoor te zorgen.

Houding tijdens slaan

Bij het golfen kan je last krijgen van de rug, schouders en andere ledematen. Het is daarom belangrijk dat je met ontspanning de bal slaat. Om je spieren rust te geven is een juiste houding dus erg belangrijk. Verder zijn een aantal oefenswings en een paar rek en strek oefeningen ook zeker een aanrader om te doen. Om spieren echt te ontspannen kan je het beste de swingbeweging voor het slaan opbouwen in snelheid. De eerste keren langs de bal slaan op twintig procent, veertig procent, zestig procent en tachtig procent. Als je dat gedaan hebt kan je op honderd procent de bal mooi slaan, en houden je spieren wel al rekening met de beweging.

Mindset

Als je gaat golfen voor ontspanning dan zal je misschien ook de mindset moeten veranderen. Dus minder competitief en meer op het genieten van het weer, de baan en het lekker wegslaan van de bal. Als je heel fanatiek en competitief bent zal het ook lastiger zijn om echt ontspanning te vinden in het golfen. Het betekent niet dat je zomaar wat moet gaan slaan, tuurlijk wil je zo snel mogelijk de bal in de hole hebben, maar maak je zelf niet af als het even allemaal niet helemaal lekker loopt.

Comfortabele kleding en schoenen

Om ontspannend te golfen is het ook fijn dat je comfortabel kleding aan hebt. Je moet als speler op de golfbaan aan bepaalde kledingvoorschriften voldoen. Deze kledingvoorschriften zijn vooral gericht op netjes. Dit betekent niet dat je in ongemakkelijke kleding hoeft te lopen. Er zijn kledingitems die netjes zijn en toch fijn zitten. Zo kan je denken aan polo’s, bermuda broek, pantalons en bodywarmers. Er zijn veel nette kledingstukken die ook lekker kunnen zitten. Hierbij komt ook kijken dat de schoenen waarop je gaat spelen belangrijk zijn. Op een golfbaan maak je veel meters met het lopen tussen banen en het lopen over de baan zelf. Het is dan wel belangrijk dat je goede golfschoenen hebt. Golfschoenen die comfortabel en netjes zijn. Om ontspannend te kunnen golfen is het misschien wel beter om golfschoenen aan te schaffen zonder spikes maar met noppen. Noppen zorgen voor gemak binnen en buiten de baan. Op de website van golferspoint vind je vele soorten golferskleding en comfortabele en goede golfschoenen van verschillende merken.

Het dragen van de golfclubs

Voor de ontspanning en het gemak is het vervelend als je steeds al die golfclubs mee moet zuilen over al die holes die je gaat spelen. Er zijn voor de golfclubs natuurlijk veel tassen te krijgen, maar welke is het beste voor de ontspanning. Een draagtas die je over de schouder hangt is vaak een goedkope tas en kan vervelend zijn voor de schouder als je veel meters moet maken. Het is daarom fijn om een golftas aan te schaffen die je op een trolley kan zetten. Met een trolley kan je de tas met golfclubs tussen de banen door rijden en heb je dus geen moeite met het rondlopen. Een goede golftas kan erg belangrijk zijn.