Dutch Labs
Image default
Vervoer en transport

Doorrijden met code oranje

In Nederland werken heel veel mensen in de logistieke sector. Je moet dan vooral denken aan vrachtwagen chauffeurs en bezorgers van kleine en grote pakketten. Bij dagen zoals vandaag waarbij code oranje is vrijgegeven moeten deze mensen extra voorzichtig zijn op de weg en de juiste voorbereidingen doen. Hierom krijg je van mij enkele tips die ervoor gaan zorgen dat jij de verkeerssituaties de baas bent.

Als eerst is het slim om er voor te zorgen dat je auto voorzien is van de juiste attributen en faciliteiten. Denk hierbij een goed werkende remmen, een navigatie die je om de files kan lijden en aan banden met voldoende profiel. Maar je moet ook denken aan ruitenwissers die goed werken, de juiste bandenspanning en goed werkende verlichting.

Maar als je in een groot voertuig rijdt zoals een bakwagen of een vrachtwagen is een achteruitrij camera aan te raden. Vooral grote voertuigen hebben hier voordeel van. Denk aan bijvoorbeeld een vrachtwagen die achteruit moet rijden of een bakwagen die moet omkeren in een smalle straat. Als je gebruik wilt maken van een achteruitrij camera heb je geluk, want een achteruitrij camera kopen kan makkelijk op internet. 

Ten tweede is het slim om op tijd te vertrekken. Hoeveel je van te voren moet vertrekken is afhankelijk van hoe ver en veel je moet rijden. Als code oranje is afgegeven moet je nou eenmaal rekening houden met vertragingen op de snelwegen, omgevallen bomen op provinciale wegen en natuurlijke andere situaties. Als je minder dan twee uur onderweg bent is waarschijnlijk een half uurtje van te voren weg gaan voldoende. Als je langer moet kan je misschien eerder vertrekken. Hoeveel eerder voldoende is hangt ook af van de normale drukte op de weg.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het plegen van een plasje voor vertrek zodat je ook in één keer door rijden kan.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl