Dutch Labs
Image default
Vervoer en transport

Wat is belangrijk bij het onderhoud van een elektrische step?

Bij het krijgen van een elektrische step, vergeten veel gebruikers en stoppen met het onderhouden en het geven van de nodige aandacht. Heb je nog geen elektrische step? Dan kun je terecht bij nr1elektrischestep. Zelfs voor elektrische steps met e step zadel ben je bij hen aan het juiste adres.

Juiste manier van accu laden

De meeste gebruikers denken dat het volledig ontladen van de elektrische step en het opnieuw opladen een goede manier is om de batterij te onderhouden, maar dit is een veel voorkomende fout. Om de elektrische step in een goede conditie te houden, mag de batterij nooit voor minder dan 10% ontladen worden en het wordt aanbevolen om ten minste 50% op te laden tijdens het reizen om betere prestaties te garanderen.

Het is zeer belangrijk dat u goed oplet bij het opladen van uw elektrische step. De batterijen kunnen overbelast raken en oververhit raken (met brand tot gevolg) als ze de hele nacht worden opgeladen, daarom is het absoluut noodzakelijk dat u het gehele oplaadproces in de gaten houdt en u ervan bewust bent.

Anderzijds, om een langere levensduur voor uw batterij te verzekeren en om de risico’s op schade of defecten te minimaliseren en te neutraliseren, moet u altijd de originele lader gebruiken.

Om het laadproces te vergemakkelijken, heeft de lader rode en groene lampjes die aangeven wanneer de accu is opgeladen. Wanneer het lampje groen wordt, kan de scooter worden losgekoppeld en in een droge en geventileerde omgeving worden achtergelaten.

Het opslaan van de step

Hoe comfortabel en nuttig de elektrische step ook is, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden, zijn er dagen waarop hij niet gebruikt kan worden. Op regenachtige of besneeuwde dagen is het raadzaam om de elektrische step niet te gebruiken om risico’s en mogelijke ongelukken te voorkomen.

Het is belangrijk dat u de elektrische step niet in direct zonlicht of bij temperaturen onder 0° laat staan. Vochtigheid kan ook invloed hebben op de scooter en meer specifiek, de verschillende onderdelen. Om schade aan de step te voorkomen, moet je hem parkeren en opslaan in een droge omgeving. Wanneer je de step voor een langere periode parkeert, moet je hem om de 30 dagen opladen om de capaciteit van de accu te behouden.

Schoon houden van de elektrische step

Het schoonmaken van de elektrische step is een andere belangrijke factor van het onderhoud en dat kan invloed hebben op de prestaties.

Bij het schoonmaken van de elektrische step, moet u geen stromend water gebruiken om schade aan de onderdelen te voorkomen, omdat deze niet bestand zijn tegen water. Hetzelfde geldt voor de regen. Door de elektrische step bloot te stellen aan de regen bestaat de mogelijkheid dat de onderdelen worden aangetast en beschadigd.

Om hem gemakkelijk schoon te kunnen maken, kunt u een vochtige doek gebruiken en altijd de oplaadpoort afdekken.

Het is waarschijnlijk dat u op een gegeven moment een kras of een vlek zult vinden die moeilijk te verwijderen is. U moet geen chemische en vluchtige oplosmiddelen gebruiken omdat deze de interne structuur van de elektrische step en het uiterlijk ervan kunnen beschadigen.

Als je je elektrische step een lange levensduur wilt geven en wilt blijven genieten van je uitstapjes, moet je deze tips toepassen en er op een optimale en efficiënte manier voor zorgen. In het begin lijken deze regels overdreven en moeilijk te volgen, maar zodra u uw routine creëert, wordt het gemakkelijk en productief. De elektrische step moet je speciale aandacht geven en de tijd nemen om het in een goede conditie te brengen, zodat het een actief onderdeel van je leven kan zijn.