Dutch Labs
Image default
Kinderen

Een bestuurbare auto een optie?

Heb je wel eens gedacht aan een RC auto? Misschien vraag jij je nu wel af wat nou een RC auto precies is. Het klinkt misschien vaag, maar het staat simpelweg gezegd voor ‘radio controlled’ auto. Dus de naam zegt het al: het is bestuurbaar vanaf een afstand. Als je er even bij stil staat, kan je wel zo snel bedenken dat dit ideaal speelgoed is voor een kind. Tevens kan het ook een leuk stuk speelgoed zijn voor een ouder persoon, als die persoon er maar plezier aan beleeft. Daar gaat het toch altijd om?

Hoe werkt het?

Het is ook interessant om nou te weten hoe deze RC auto’s werken. Eigenlijk zeg de naam het al dus: radio controlled. Dus het werkt via een radiozender. Door middel van de radiozender kan het dus op afstand bestuurd worden. Wel is het belangrijk om te weten dat elke RC auto een zenderset heeft, dus dat betekent dat je niet met een willekeurige afstandsbediening elke RC auto kan besturen. Dat is dus zeker niet het geval. Het bereik verschilt ook weer per RC auto en dat heeft dus wederom te maken met  de zenderset. Tevens is het nog een leuk weetje dat er twee soorten RC auto’s zijn, namelijk: elektrische en op brandstof. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Waar kan ik zo een auto vinden?

Nu je erover gelezen hebt, heb je misschien interesse gekregen om zo een RC auto eens uit te proberen. Dan heb ik ook goed nieuws voor je! Deze RC auto’s kan je op veel plekken vinden. Kijk maar eens in de speelgoedwinkels en als je ze daar niet kan vinden kan je altijd nog op het internet kijken. Daarnaast heb je ze in allerlei maten en kleuren. Bovendien kan je nog kiezen voor een RC auto met veel bereik of juist eentje met minder bereik. Wanneer je in een groot huis woont is eentje met groot bereik de beste optie. Natuurlijk hangt daar wel een hoger prijskaartje aan, het is dan ook maar net wat je wil!