Dutch Labs
Image default
Kinderen

Waarom wiebelkussens kopen een goede keuze is.

Ben jij iemand die altijd lekker veel beweegt? Heb je er soms last van of zijn er mensen om je heen die er last van hebben? Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen vervelend kan zijn of misschien voor kinderen die het lastig vinden om lang stil te zitten en daardoor veel met hun benen of billen willen bewegen tijdens dat ze stil moeten zitten. De meeste kinderen zijn altijd lekker veel aan het wiebelen op het moment dat ze stil moeten zitten. Sommige kinderen of mensen daarom heen kunnen daardoor juist weer afgeleid worden en kunnen zich dan minder goed concentreren. Daarom is er een wiebelkussen ontworpen. Je kunt wiebelkussens kopen voor degene die bijvoorbeeld in de klas niet goed stil kunnen zitten en daardoor andere kindjes afleiden. Als juf of meester kan dit een hele fijne oplossing zijn. Maar waarom zou je wiebelkussens kopen? Hieronder leg ik uit wat wiebelkussens doen. 

Wat is een wiebelkussen?

Wiebelkussens dienen ervoor om kinderen of ouderen die niet goed stil kunnen zitten, te helpen juist weer wat langer stil te kunnen zitten, of zich juist makkelijker en ongestoord te kunnen bewegen. Een wiebelkussen is gevuld met lucht en heeft een ronde zachte vorm wat het makkelijker maakt om je te kunnen bewegen. Wiebelen is erg fijn en makkelijk op dit kussen en kan ervoor zorgen dat je erna makkelijker stil kan zitten. 

Voor wie is een wiebelkussen bedoeld? 

Het wiebelkussen kan gebruikt worden door iedereen die het fijn vindt te wiebelen tijdens een concentratie moment, zoals het leren voor een toets of het maken van huiswerk of andere bezigheden die zittend gedaan worden. Wiebelkussens kunnen ervoor zorgen dat de zithouding verbetert wordt en de rugspieren sterker worden. Voor kinderen is het belangrijk het wiebelkussen niet te vaak te gebruiken, zij wennen namelijk te snel aan het kussen en dat kan zorgen voor minder effectiviteit.