Dutch Labs
Image default
Kinderen

Wat zijn de voordelen van een wasbare luier?

Een van de belangrijkste voordelen van een wasbare luier is dat het zorgt dat je kind sneller bewust wordt van de zindelijkheid. Veel luiers zijn tegenwoordig zo ontwikkeld dat ze alles heel goed absorberen. Dit zorgt ervoor dat je baby niet voelt wat er gebeurd is en zal zich hierdoor niet snel bewust worden van wat het plassen en poepen is. Een wasbare luier absorbeert niet zo goed als de wegwerpluiers en zullen ze na het plassen de billetjes sneller nat hebben. Zo zullen ze doorkrijgen wat de gevolgen zijn. Hierdoor kunnen ze zomaar een half jaar tot een jaar eerder zindelijk zijn.  

 

Leuke en interessante designs

De meeste wegwerpluiers zien er prima uit en proberen het uiterlijk van de luiers enigszins op te krikken. Dit om de luiers leuk en interessant voor de doelgroep te maken. Toch blijven het in veel gevallen gewoon witte papieren zakjes. Wasbare luiers zijn wel in heel veel meer mooiere designs te krijgen. Ze zijn in heel veel mooie kleurtjes en met heel veel leuke printjes te koop. Door een breed aanbod en grappige designs aan te bieden, zijn wasbare luiers heel interessant en leuk om te dragen.

 

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu

Verder zijn wasbare luiers logischerwijze veel beter voor het milieu dan dat wegwerpluiers dat zijn. Elke maand heb je met zo’n 20 kilo luierafval te maken en het verwerken ervan stoot CO2 uit. Verder zijn wegwerpluiers niet alleen van papier gemaakt. Er zit ook plastic in en een speciale gel om te zorgen dat de luier absorbeert. Als je dus kiest voor wasbare luiers heb je hier helemaal niets mee van doen. Je verkleint je CO2 voetafdruk hier simpel mee.

Genoeg voordelen op te noemen

Er zijn dus heel veel voordelen op te noemen aan wasbare luiers. Je kind zal hoogstwaarschijnlijk van wasbare luiers sneller zindelijk worden dan van wegwerpluiers. Verder zijn de wasbare luiers in heel veel leuke ontwerpen te koop en dat maakt het interessant en leuk voor kids. Daarnaast lever je door voor wasbare luiers te kiezen ook nog een goede bijdrage aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Het enige nadeel is enkel dat je wel genoeg tijd moet hebben om te wassen. 

 

Heb je de voordelen van een zwemluier wasbaar ook al ontdekt? 

Naast wasbare luiers, zijn er ook wasbare zwemluiers op de markt. De zwemluiers zijn te gebruiken vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar. Na het zwemmen kun je de wasbare zwemluier eenvoudig uitspoelen. Heeft je kleintje in de zwemluier gepoept? Dan kan de luier gewoon in de was. Zorg er wel voor dat je altijd een extra zwemluier wasbaar mee hebt als je met je kleintje gaat zwemmen. Mocht hij of zij dan toch hebben gepoept, dan heb je altijd nog een reserve luier mee en kun je na het verschonen weer vollop genieten van het zwemmen.

Wil je meer weten over onze zwemluiers, wasbare luiers en alle accesoires die erbij horen? Ga dan naar Bumsies.nl. Hier vind je alles wat je moet weten zodat je voorbereid kunt beginnen met wasbaar luieren. 

https://bumsies.nl/