Dutch Labs
Image default
Dieren

Een koe heeft goede verzorging nodig

Het is grappig om te horen en eigenlijk bijna niet te geloven maar volgens onderzoeken is het toch echt waar. Wanneer koeien een naam hebben produceren zij over het algemeen meer melk dan een koe zonder naam. Dit komt zo, wanneer een koe met naam als een individu wordt behandeld, stijgt over het algemeen de melkproductie gemiddeld genomen met meer dan drie procent. Dit komt doordat koeien dan echt beter in hun vel zitten. Ze zijn blijer en gelukkiger wanneer zij als individu behandeld worden dan gewoon als koe nummer dertien.. Uit dit onderzoek blijkt dus wel dat het belangrijk is om je koeien per koe goed te behandelen. Besteed altijd voldoende aandacht aan de koeien om zo een optimale melkproductie te krijgen.

 

Wat erg van belang is wanneer we het over de stemming van de koe hebben is de stalinrichting. Je moet zorgen dat je een goede stalinrichting hebt voor de koeien. DIt zorgt ervoor dat zij zich thuis zullen voelen in de omgeving en dus ook een goede melkproductie hebben. Er zijn erg veel verschillende methodes om je koe zich prettig thuis te laten voelen. Het borstelen van de koe met een koeborstel is iets waar een koe heel erg van kan genieten. Het is daarom ook zeker aan te raden om deze aan te gaan schaffen. Het is een geautomatiseerd apparaat die de koeien borstelt wanneer zij er tegenaan gaan staan.  De koe wordt op deze manier erg grondig schoongemaakt en het voelt ook nog eens als een prettige massage voor de koe. Een koe gaat zich door de koeborstel heerlijk ontspannen omdat het erg prettig aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat het hele lichaam van de koe zich ontspant en daardoor dus ook de doorbloeding beter wordt en de stofwisseling actiever. Hiermee voorkom je nare kwaaltjes en daarnaast  verhoogt het ook weer de melkproductie.

 

De Europese Unie is al een tijd bezig met het aanpakken van de slechte behandeling van koeien. Het algemene welzijn van de koeien moet nou eenmaal verbeterd worden. Ook is het zaak dat boeren ervoor zorgen dat hun uitstoot omlaag gaat. Het is daarom aan te raden om als agrariër agrarisch advies in te winnen bij bij een professionele organisatie..

 

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/