Dutch Labs
Image default
Dieren

Hoe moet je jouw hond registreren bij een nationale databank?

Heb jij net een nieuwe pup gekocht? Vergeet dan vooral niet om je nieuwe beste vriend te registreren. Alle Nederlandse hondeneigenaren zijn namelijk verplicht om hun hond binnen twee weken na aankoop online te registreren. Deze wetgeving is in het leven geroepen om, onder andere, malafide hondenhandel tegen te gaan. Laat je jouw hond niet registreren? Dan riskeer je hoge boetes. Helaas zijn er nog veel hondeneigenaren die niet precies weten hoe het moet. Waar moet je bijvoorbeeld je hond registreren en wat heb je ervoor nodig? Maak je geen zorgen! In dit artikel leggen wij je in het kort uit hoe je jouw hond registreert bij één van de nationale databanken.

Laat je hond chippen

Voordat je jouw hond kunt laten registreren, moet je hond eerst in het bezit zijn van een eigen chip. Deze chip is gekoppeld aan een persoonlijk nummer, waardoor jouw hond gemakkelijk terug te vinden is in de online databank. Let op, want je kunt je hond niet zelf chippen. Hiervoor zul je een afspraak moeten maken bij de dierenarts. Maak je vooral geen zorgen om de ingreep, want je hond zal weinig merken van het inbrengen van de chip.

Je hond registreren in de databank

Heeft jouw hond zijn chip gekregen? Dan kun je jouw hond registreren bij één van de Nederlandse databanken. In tegenstelling tot het chippen van je hond, mag je de registratie wel zelf doen. Let op, want er zijn meerdere databanken in Nederland. Schroom daarom niet om verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Als je een goede databank hebt gevonden, zul je overigens niet alleen de gegevens van je hond registreren, maar ook jouw eigen persoonlijke gegevens. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonnummer en je adres. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens nu officieel zijn gekoppeld aan het persoonlijke chipnummer van je hond. Oftewel, jullie zijn nu officieel voor altijd aan elkaar verbonden!

https://www.petlook.nl/hond-registreren/

Gerelateerde artikelen

Een koe heeft goede verzorging nodig

Reguliere diagnostiek maar ook homeopathie en acupunctuur bij dierenkliniek nabij Elst

Safari en dierenvrienden