Dutch Labs
Image default
Vervoer en transport

Een sieraden webshop

Wanneer je een eigen webshop wilt beginnen zul je veel voorbereidingen moeten treffen voordat het een beetje wilt gaan lopen. Je zult je goed moeten voorbereiden op de inkoop zodat de voorraad wel altijd klopt. Als je de sieraden zelf gaat maken, zul je moeten zorgen dat alles goed geregeld is en je ook de tijd hebt om de sieraden te maken. Als jouw ondernemingsplan rond is, moet je de domeinnaam registreren die je in gedachten had. Dan kun je jouw digitale winkeltje opbouwen. Daarna moet je jezelf inschrijven bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel en je aanmelden bij de Belastingdienst. Ook moet je algemene voorwaarden opstellen voor op je site. Dit kan lastig zijn, maar op de site van de KvK staan handige instructies die je daarbij kunnen helpen.

 

Verzenden

Als je bestelling krijgt zul je de pakketjes moeten versturen. Je moet ze ook inpakken maar waar ga je dit in doen? Dit kan een in bubbel envelop bij een klein pakketje en anders in een verzenddoos. Wanneer je het in een verzenddoos verstuurd, is het wel handig om de doos op te vullen als het niet helemaal aansluit. Daarna moet je gaan kijken met welk bedrijf je de pakketjes wilt gaan versturen. Maar let goed op want er gaan veel mensen de fout in.

 

Fouten bij verzenden pakket

Onverwachte toeslagen. Elke vervoerder biedt verschillende verzendopties met bepaalde richtlijnen en prijzen. Een veelgemaakte fout is dat er gekozen wordt voor de goedkoopste verzendoptie, zonder rekening te houden met eventuele toeslagen. Een te groot of te zwaar pakket zorgt altijd voor extra toeslagen, omdat er meer werk komt kijken bij het afhandelen van deze pakketten. Pakket verzenden onder verzekering. Verzend je producten met een hoge waarde? Dan is het altijd verstandig om verzekerd te verzenden of te kiezen voor verzending met handtekening. Pakketten zijn namelijk niet standaard verzekerd. Dit betekent dat de kosten van beschadigde of vermiste pakketten voor eigen rekening komen. Je kunt een melding maken van je vermiste of beschadigde pakket, maar dan wordt alleen de bezorger aangesproken. De kosten van de zending en de prijs van het product ben je dan vaak helaas kwijt.

https://verpakgigant.nl/bubbel-enveloppen/