Dutch Labs
Image default
Dieren

Geschiedenis van de Jack Russel Terrier

De Jack Russel Terrier is ontwikkeld door John “Jack” Russell in Engeland in de jaren 1800. De heer Russell was een jager op vossen en had een hond nodig die de vossen uit hun hol zou jagen. Hij fokte honden die bruikbaar zouden zijn tijdens de jacht, een compact gebouwde hond met een bepaalde mate van agressie.

Door de jaren heen zijn Jack Russell Terriers zorgvuldig gefokt om hun vermogen om te werken. Of de hond nu leek op het uiterlijk van de standaard was iet belangrijk voor fokkers, maar het vermogen om te werken. Daarom bestaan er zo veel Jack Russel Terriers met verschillende afmeting en uiterlijk.

Dit heeft er voo gezorgd dat er onder fokkers veel meningsverschillen zijn. Sommige voorstanders van de Jack Russell Terrier wilde de soort officeel laten erkennen. Andere fokkers waren er tegen om een specifieke standaard hond te fokken omdat dit tot gezondheidsproblemen bij andere soorten zou leiden.

De oplossing werd gevonden in 2003. De fokkers die hun honden wilde tonen veranderde de naam van het ras in Parson Russell Terrier. Degene die dit niet zo belangrijk vonden en het werkvermogen belangrijker vonden hielden de naam Jack Russell Terrrier

Meer weten over een Jack Russel Opvoeden? Meer weten over het labrador karakter

http://jack-russel-terrier-online.nl/