Dutch Labs
Image default
Rechten

Goed met je scheiding omgaan

Een scheiding is voor iedereen een zware aanslag op zijn of haar persoonlijke welzijn. Zowel fysiek als mentaal kunnen mensen erg lijden onder een scheiding. Je bent natuurlijk constant bezig met advocaten over het familierecht of met je ex en je scheidingsbemiddelaar. Veelen zullen na hun scheiding de neiging hebben om onder hun dekens te kruipen en daar ook voorlopig niet meer onder vandaan te komen. Je komt echter een stuk verder wanneer je de zaken onder ogen komt en niet bij de pakken neer gaat zitten.

Wat erg van belang is na een scheiding is dat je vooral niet de hele dag thuis blijft zitten, onderhoud vooral zoveel mogelijk contacten en zoek voldoende afleiding. Het is van belang vooral gezellig te doen, hoe moeilijk dat ook zal zijn. Ga vooral niet zitten mopperen over alles. Wanneer je contacten hebt met gezamenlijke vrienden is het belangrijk dat je niet gaat zitten zeuren over je ex. Op die manier ga je mensen dwingen een kant te kiezen terwijl ze dat liever niet willen.

Wanneer je veel behoefte hebt aan met iemand praten, ga dan op zoek naar lotgenoten. Dit kun je waarschijnlijk in je omgeving of op internet vinden. Onthoud alleen dat je echt niet moet gaan zeuren. Natuurlijk mag je je emoties uiten, maar houd dit kort want het zal je anders niks extra opleveren. Wanneer je erg verdrietig bent, kun je ervoor kiezen om afleiding te gaan zoeken in vrolijke dingen. Je kunt er echter ook voor kiezen om volledig met je gemoedstoestand mee te gaan en bijvoorbeeld emotionele muziek op te zetten en lekker een potje gaan zitten janken. Uiteindelijk raken ook tranen op! Dan kun je hierna lekker wat leuks te gaan doen. Zorg ook dat je niet op je kinderen gaat leunen. Natuurlijk mag je laten merken dat je verdrietig bent, als ze maar niet onder gaan lijden.

Wat je nooit moet doen is kwaad spreken over je ex tegen de kinderen. De kinderen kunnen daar namelijk alleen maar door beschadigd worden. Ze worden ermee belast en kunnen er nergens mee terecht. Kinderen hebben een bepaalde loyaliteit naar hun ouders toe. Ze kunnen hun ouders niet afvallen en dit moet je dan ook nooit van ze durven vragen.

 

https://www.ebhlegal.nl/